Kuracie prsia pečené v rúre
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so
zemiakmi.
6 porcií |
85 minút príprava |
50 - 60 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
- Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
- Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.