Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný vianočný darček :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku: slaninu, cibuľu a syr si nakrájame na malé kocky. Starší chlieb si nakrájame na malé kocky a na troche oleja ho pomaličky opekáme - sušíme. Chlebové kocky môžeme rozsypať na plech a dať sušiť do trúby. Takisto môžete použiť miesto chleba rožky.
  2. Slaninu opražíme, keď pustí masť pridáme cibuľu, krátko popražíme, pridáme hríby, kmín, MBK, osolíme....
  3. pridáme chlebové krutóny a syr, môžeme podliať trochou vody aby sa krutóny "napili". Pridáme pretlačený cesnak a nakoniec 1-2 vajcia a dobre premiešame, jednotlivé ingrediencie majú byť viditeľné, rozpoznateľné, syr by nemal byť roztečený. Nezabudnite, že sa to bude ešte 30 minút pariť. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Kuracie (alebo bravčové) mäso si nakrájame na plátky, uložíme na fóliu a mierne rozklepeme aby sa nám mäso spojilo....
  5. Na mäso v tenkej vrstve rozprestrieme plnku, rukami dobre uťapkáme, posypeme petržlenovou vňaťou a pomocou fólie zrolujeme a dobre utiahneme. Ak budete robiť v rúre, použite miesto fólie alobal.
  6. Mäsový valec viac krát omotáme fóliou aby dobre držal tvar a aby sa nám nerozpadol, konce fólie uviažeme aby nám nevytiekla šťava.
  7. Plnené mäso vložíme do paráku, do druhého oddielu dáme zemiaky a kúsky masla a do tretieho dáme do misky zostatok plnky....
  8. a spustíme parný proces.....
  9. a už len čakáme a čakáme na zvukový signál, ktorý nám ohlási koniec parenia. V našom prípade to trvalo presne 30 minút.
  10. a potom si už len naložíme na taniere, my i sme si k tomu dali sterilizovaný zeleninový šalát domácej výroby a môžeme sa do toho pustiť, dobrú chuť :-)