Kuracie pečienky v anglickej slanine
Autor receptu: gordonko
tento recept mi poradila kamoška z POKECu
30 - 40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie pečienky opláchneme zbavíme ,,tejto somariny,, a rozdelím ich na dva kusy
- rozložené pečienky osolím a okorením
- pečienku položíme na plátok anglickej slaniny , zavinieme a mali by sme to prepichnúť špáratkom - pár kusou som spravil , potom som robil bez toho
- kladieme do pekáčika
- vlnkovačom som si urobil zemiaky a vkladal medzi jednotlivé rolky
- takto urobené na veľkom plechu malo ísť do trúby ( už som to tak raz robil ) je to vinikajúcé , ale pekáč a trúba boli ,,obsadené,, a tak som improvizoval
- pečienku som pokladol hore na slaninku
- znovu osolil a okorenil čierným korením
- zasypal som to zbytkom zemiakou a osolil zemiaky
- simbolicky zakapané olejom a zakryté pokrievkou som to nechal hodku na sporáku
- je to mňamkové , jedinné čo mi k tomu chýbalo boli zemiaky , bolo by ich treba viacej ....alebo prisypať hranolky