Foto: zdezda
Vraj jedenkrát v mesiaci treba jesť pečeň (játra), kvôli obsahu železa, ktorého má veľa. Ja to dodržiavam a pripravujem ju na rôzne spôsoby. Veľa Zobraziť celý popisVraj jedenkrát v mesiaci treba jesť pečeň (játra), kvôli obsahu železa, ktorého má veľa. Ja to dodržiavam a pripravujem ju na rôzne spôsoby. Veľa z nich som i tu našla, na vareche, ale tento nie......
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
No a to "naruby" je, že 1 hodinu pred tepelnou úpravou, odblanené a rozpolené pečienky osolíme a okoreníme :-), jemne pomiešame, dáme naboptnať do chladničky.
-
2
Pokiaľ sa pečienky boptnajú, urobíme si tarhoňu. Ja ju robím veľmi jednoducho: na zohriaty olej vysypem 1 hrnček tarhone, opražím ju do hnedkava, posolím, pridám 2 hrnčeky vody, nechám 2 minúty variť, vypnem zdroj tepla a zakryjem pokrievkou. Nechám ju "dôjsť". Po polhodine tarhoňu prehrniem a opäť zakryjem.
- 3
Nakrájanú slaninku vytopím, oškvarky vyberiem( odložím na ozdobu a zobkanie), pridám cibuľu a keď je krásne zlatučká, vrhnem do nej naboptnané pečienky, ktoré zľahka, jemne poobraciam. Posypem červenou, mletou paprikou, podlejem trochou vody a 5 min. podusím.
- 4
Urobím si zátrepku z vody a hladkej múky, zahustím pečienky a nechám prevariť ešte 10 min. Po odstavení dochutím majoránkou a bobkový list vyberiem :-))))
- 5
Super zajedanie k tejto pochúťke je ochutená červená repa :-))))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
tarhoňu si robievam sama ako cestovinu:-)fotopostup ťahá OKO:-)
Práve to zväčšenie objemu, "nafúknutosť" je zmysel toho solenia vopred :-)