Kuracie pečienky a široké rezance (fotorecept)

Autor receptu: oco

Keď sa na obed pripravujú kuracie pečienky tak vždy s ryžou,alebo zemiakmi a čo takto s cestovinou.Široké rezance používame ako prílohu radi.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie pečienky očistíme a dáme do marinády zo sójovej omáčky,horčice a chilli omáčky.Marinujeme aspoň 1/2 hodiny.
  2. Očistíme cibuľu a cesnak.Cibuľu pokrájame na drobno,cesnak na tenké plátky.Na oleji dusíme cibuľu do sklovita,pridáme cesnak a keď začne vonať pridáme pečienky aj s marinádou.Miešame ,keď pečienka zbledne zakryjeme a dusíme do mäkka.Počas dusenia občas podlejeme.
  3. Dáme si variť vodu na cestoviny,ktoré následne varíme podľa návodu,aby boli al dente. Pripravíme si omáčku .Maslo rozpustíme, pridáme tavený syr dobre miešame aby sa rozpustil za postupného prilievania mlieka vznikne omáčka.Omáčku ochutíme s kurkumou,oreganom a troškou bieleho korenia.Hustotu si podľa potreby upravíme mliekom a solamylom.
  4. Hotové ,ocedené cestoviny dáme do misy,pridáme omáčku a dobre premiešame.Sme pripravený k servírovaniu.Na tanier dáme cestoviny s omáčkou a na vrch udusené pečienky a ozdobíme.Dobrú chuť.