Kuracie nugetky v parmezánovom obale s krémovou tarhoňou
Foto: mandarin999
Tip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si zamilujete. K tomu šťavnatá, krémová a dobre vyzerajúca príloha a Zobraziť celý popisTip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si zamilujete. K tomu šťavnatá, krémová a dobre vyzerajúca príloha a zaujímavé jedlo je na svete. Na prvý pohľad sa možno zdá, že to k sebe nejde, no kombinácia chutí je báječná.
porcií
Suroviny
600 - 700 g |
|
60 - 70 g |
|
2 ks |
|
3/4 šálky (príp. mrazený) |
|
500 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
troška |
|
4 ks |
|
|
|
3 hrnčeky (alebo voda) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na menšie nugetky. Mäsko jemne osolíme a zľahka poprášime múkou. Nugetky budeme obaľovať v cestíčku. Cestíčko je jednoduché, vymiešame 4 vajíčka s parmezánom, trochou soli a dáme doň nugetky. Snažíme sa, aby boli obalené z každej strany. Pražíme ich na rozhorúčenom oleji pár minút z každej strany. Po vybratí ich necháme odtiecť na servítke.
- 2
Hrášok jemne osmažím na masle v malom hrnci, podlejem vodou a uvarím do mäkka (nie však rozvariť ho). Odstavím z plameňa a odložím aj so šťavou.
- 3
Pripravíme si tarhoňu. Do širšieho a plytšieho hrnca dám lyžičku olivového oleja a osmažím tarhoňu. Keď je časť guličiek hnedá, pridám vodu, ktorú osolím. Tarhoňu robím hrnčekovou metódou v pomere 1 : 1,5 (tarhoňa : voda). Vodu nechám zovrieť, tarhoňu premiešam a nechám dusiť na najmenšom plameni cca 20 minút. Počas dusenia neodkrývam pokrievku, ani nepremiešavam. Ak máte vývar, použite ho namiesto vody, tarhoňa bude mať lepšiu chuť.
- 4
Mrkvu umyjeme, očistíme a pomocou škrabky ju nastrúhame lupienky.
- 5
K hotovej tarhoni pridáme smotanu, premiešavame a varíme na najmenšom plameni. Taktiež pridáme hrášok so šťavou a lupienky mrkvy. Miešame pár minút a nakoniec pridáme maslo, aby sme dosiahli čo najkrémovejšiu konzistenciu . Podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tá moja fotka síce nie je vydarená,neviem prečo,dôležité je,že to čo je na tanieri chutilo.Mne sa páči ako to nafotila a upravila Katka 78
*Na zväčšenie fotky k prezeraniu stačí použiť lupu - klávesovú skratku CTRL+. Pravda, fotka nebude ostrá, ale na pozretie stačí :-)
Oh, zase krásná práce, úžasné foto - tvá tarhoňa mi evokuje kaviár..., masíčko jemňoučké s krustičkou, hrášek a mrkvička vše dokreslují nejen barvou, ale i chutí. Umělecké dílo i foto. Kuku, tleskám!!
Ďakujem veľmi pekne, si milá a tvoje pochvaly mi robia aspoň takú radosť ako tebe moje fotky. Pokojnú noc prajem:-)
Áno, autorka to píše v bode 1.