Kuracie nohy 2v1 fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. januára 2013
Kuracie nohy 2v1 (fotorecept)
Foto: evusik

Dnes som sa zahrala na kúzelníka - z jednej kuracej nohy som spravila dve....

60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Plnka:
300 g
4 - 5 ks (staršie)
3 ks
1 ks
3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Je nedeľa ráno, kto môže si pospí, komu sa nechce ten vyskočí z postele, uvarí si kávičku a pustí sa do práce... no, niežeby sa mi tak veľmi chcelo skákať z postele, ale musela som... muž v posteli, dcéra s priateľom (toho času na návšteve) v posteli, no a naša malá nezbednica vnučka vytiahla babku z postele.... čo už, pustila som sa do varenia... najprv si nachystáme plnku

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kuracie prsia pomelieme spolu s cibuľou, pridáme rožky namočené v mlieku, vajcia, cesnak, petržlenku, majoránku, soľ a ja pridávam zmes sušenej zeleniny a byliniek ktoré som si nasušila v lete... plnku si ale môžeme spraviť podľa vlastnej chuti, fantázie a stavu chladničky...

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a teraz ideme čarovať... kožu z kuracej nohy opatrne stiahneme, najskôr si pomôžeme nožíkom, potom to už ide ľahko.... kožu stiahneme až dolu ku kĺbiku

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tam potom sekáčikom stehno odsekneme

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a stiahnutú kožu vyvrátime naspäť tak, že kĺbik tvorí akýsi štuplík na konci... a je to, teraz máme dve nohy.... jednu vyzlečenú a druhú prázdnu :-)

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    prázdne kože naplníme plnkou, kožu buď zašijeme, alebo spojíme špáradlami, alebo len tak zavinieme

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    naplnené kože sformujeme ako stehienka a uložíme do pekáčika, holé stehienka obalíme slaninkou, pretože bez kože by boli veľmi suché... zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na hodinku, potom odokryjeme a necháme zapiecť

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    upečené stehienka podávame rodine alebo hosťom vždy jedno mäsové a jedno plnkové stehienko spolu so zemiakmi a nejakou zeleninkou...

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a bavíme sa na reakciách stolovníkov, ktorí hľadajú mäso a nájdu plnku... za povšimnutie stojí úžasná, chrumkavá slaninka.... kto teraz hovorí, že slaninku neje nuž nevie o čo prichádza :-)

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a toto je moja malá pomocníčka, ktorá celý proces pozorne sledovala a na výsledku si pochutnala spolu s ostatnými členmi rodiny :-)

    Kuracie nohy 2v1 (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Malá rada na záver: plnky dávame radšej menej aby nám plnené stehienka nepopraskali...

Diskusia k receptu

baka123
no vyzerá to nádherne, až som z toho hladná, musím ísť niečo zjesť a tento recept si pridávam medzi obľúbené
1x kaprsr
medovnicek
veľmi sa mi ten recept páči, máš skvelé nápady, určite vyskúšam, len dúfam, že sa mi tá koža podarí stiahnuť a nesmierne sa mi páči tá malá pomocníčka
frezia68
Či je len šikovná tá malá pomocníčka,má sa k svetu :-))) a recept ? V poslednej dobe som kože vyhadzovala,ale už sa to nestane a teším sa na návštevu a prekvapené tváre,keď nájdu plnku,miesto mäsa.Ale tú máme radi,takže výborný recept :-)
elysa
tak to je bomba,ukladám,vyskúšam...
evusik
ďakujem a teším sa z toho, že sa vám môj recept páči.... len nabudúce dám do plnky aj niečo farebné, bude to krajšie :-)
ethanel
Velmi pekne a elegantne spracovane, ja ich plnim aj gastanovou plnkou a stehna peciem na divoko. Malej pomocnicke sa to stehno zjavne pacilo :)
dodo46
tak toto som ešte nevidel. Výborný nápad. To sa ti robí, keď máš
takú šikovnú pomocníčku.
jerica
@evusik , krásny recept , ešte krajšie dieťatko, určite si spravím , na budúce to určite osviežiš zeleným petržlenom :-)
havino
bomba nápad, 100 b @evu šik. Mňa hned aj napadlo,ako to bude u nás vyzerať. Pretože moja polovička plnku eeee a jeden syn len kura s plnkou by jedol. Takže ja tie 3,4 stehná ktoré stiahnem z kože, mäsko z nich odložím pekne na perkelt a sebe a synovi nafutrujem plnky do tej kože čo sa zmestí. To je niečo pre mňa. No už je teraz jasné, že už kožu z vykostených stehien viem ako a kde použiť. Zlatú varešku si zaslúžiš.
evusik
@ethanel naša vnučka je vo veku keď už nepchá všetko do pusy o to radšej ale všetko ohmatáva, takže to stehno riadne vymasírovala... teba také (otcovské) radosti ešte len čakajú :-)
@ilusa @dodo46 ďakujem :-)
@jerica ja som tam dala petržlen, mám dokonca v hrantíku na parapetnej doske, ale akosi ho tam nevidno... niečo sa tam žiada červené, zelené :-)
rea1
Aha, čo uverejnil na svojom blogu Roman Daniel Baránek dňa 19.augusta 2012: (dovoľujem si obrátiť pozornosť hlavne na ten nápad stiahnutia kože z nohy, odseknutia spodného kĺbu a jej následného naplnenia).

Varíme s medveďom - Kuracie stehná s plnkou

Klasický nedeľný recept, ktorý si mnohí pamätáme ešte od svojich babičiek - Plnené kura. V reštauráciach ho skoro nenájdete, ale verím tomu, že v nejakej obmene sa varí, vlastne pečie, skoro v každej domácnosti. Na našom blogu za tých šesť rokov písania tiež nájdete niekoľkokrát. (súvisiace články) Dnešný recept som zaradil najmä preto, že si myslím, že dobrý nápad sa cení. A tento dobrý nápad ma nadchol pri prvom vypočutí a musel som ho hneď vyskúšať. Výsledok bol viac než uspokojivý, a preto si ho dnes budete môcť pozrieť aj vy.

Namiesto celého kuraťa budeme plniť len stehná. Pripravíme si kuracie stehná, osem rožkov nakrájaných na kocky, dva kusy kuracích pŕs, tri vajcia, dva decilitre mlieka, jednu cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky (použili sme petržlen a bazalku), sušené marhule, olej, majoránku, čierne korenie a soľ.
Na okorenenie kuraťa sme si pripravili vlastnú "grilovaciu zmes" zmiešali sme lyžičku červenej papriky s polovicou lyžičiek drvenej rasce, čierneho korenia, tymianu a majoránky.
Kuracie prsia zomelieme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na troške oleja, cesnak ošúpeme a roztlačíme, marhule zalejeme horúcou vodou, necháme desať minút odstáť, zlejeme a nakrájame na kúsky, zelené bylinky nasekáme. Všetko pridáme k nakrájaným rožkom, osolíme, okoreníme a premiešame rukami, aby sa všetky kúsky spolu prepojili.
Mlieko rozmiešame s vajíčkami a vylejeme na plnku. Všetko poriadne premiešame. Teraz už konečne vznikne plnka, jemne lepivá hmota, ktorá sa dá formovať a drží tvar.

Z kuracieho mäsa opatrne stiahneme kožu až k spodnému kĺbu. Dávame pozor, aby sme kožu nikde nepretrhli.
Nožom odsekneme spodný kĺb, kožu prevrátime naopak a naplníme plnkou.

Najjednoduchšie to spravíme tak, že v ruke vytvarujeme z plnky valček a vsunieme ho do kože. Potom ho prstami vtlačíme čo najhlbšie a nakoniec doplníme plnkou celú kožu. Na záver cez plnku preložíme cípy odstávajúcej kože a je hotovo.
Stehná aj naplnené kože uložíme do pekáča, podlejeme dvomi decilitrami vody a posypeme (našim) grilovacím korením.
Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov najprv prikryté, neskôr odokryté hodinu až hodinu dvadsat minút. Počas pečenia podlievame.
Chrumkavá koža naplnená jemnou, voňavou plnkou a pečené šťavnaté kuracie stehno sa dajú jesť teplé aj za studena. Prílohu si pripravíme podľa vlastnej chute, ale u nás doma podávame zásadne so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom so smotanou.

Čítajte viac:  baranek.blog.sme.sk/c/305745/Varime-s-medvedom-Kuracie-steh...

jerica
@evusik , to nevadí,že nie je vidieť,paprika by mne nepasovala , aj tak máš perfektne spracovaný recept:-)
evusik
nuž milá @rea1 celkom si ma pobavila, akú veľkú námahu si si dala s tým aby si napísala, že čo? recept je aj niekde inde na internete? no ale ja som predsa netvrdila, že som si ho vymyslela... ani som nikde netvrdila, že je to môj a len môj originálny výmysel.... podnet na tento recept som dostala od kamarátky keď som jej vysvetľovala ako ja plním kuracie nohy (recept tu mám a tiež to nie je môj originál) a ona ma odbila, že kto by sa s tým páral, že ona len kožu stiahne pri kĺbiku odsekne a naplní... no a tak som to vyskúšala...
samozrejme som si teraz prečítala aj recept z uvedeného blogu a čo? mám sa zastreliť? prepáč ale ja toto fakt nechápem....
a ešte si dovolím citovať z uvedeného blogu, samotného autora:
"A tento dobrý nápad ma nadchol pri prvom vypočutí a musel som ho hneď vyskúšať." z uvedeného vyplýva, že ani on nie je autorom tohto nápadu a tiež ho varil z počutia....
prajem ti veľa dobrých nápadov pri varení .-)
zdenka1009
výborný recept,ukladám a najbližšie idem si pripraviť chutný obedík...doteraz som kožu vyhadzovala, v tomto rcp sa pekne prepečie..ďakujem za tento dobrý nápad.
papirv
SUPER RECEPT VYSKUSAL SOM,A REAKCIA KOLEGOV:UZASTNA,ANGLICANIA SA NEMOHLI DOJEST,HAHA.DIK MOC ZA SUPER NAPAD
rea1
nuž, @evusik , celkom si ma pobavila, keď si si myslela, že som si dala nejakú námahu. veď vieš, existuje aj copy-paste a kto si pamätá, ani veľmi hľadať nemusí. ale ďakujem za želanie mnohých dobrých nápadov pri varení.
violetacamorova
Si kuzelnicka mam rada plnene kura a toto vyzera mnamkovo a aj tvoja plnka je pre mna nova, viem si predstavit prekvapenie stolujucich, insprovala si ma skusim aj ja takto prekvapit rodinu. Tvoja vnucka je maly zlatusik :)
helaxa
Je to výborný nápad, ja chodím na recepty iba na Varechu, takže keby tu nebol , nemala by som inšpiráciu.
Ďakujem a v nedeľu skúsim
2010
tu sa tu meni na kocurkovo najpr daaka pani v rokoch napadla mladeho chalana za plagiatorstvo a teraz slovensky bloger vymyslel koleso? prd.. len tak pre zaujmavost vola sa to Franken chicken a je to spomenute uz v Medieval Arabic Cookery od Rodinson a na filipinach napchavaju podobne aj koze z ryb :-) vhodne su na to aj super kostnate slovenske ryby...




medulienka122
to je jedno, kto vymyslel prvý, hlavne, že to tu dala @evusik , poctivo vysvetlila, aj fotila, ešte aj zlatú malú pomocníčku, ďakujem za recept, idem ho uložiť:-)
marijanka712
Krásny recept a názorná metodika zobliekania koženého kabata z nožičiek -chválim stále sa niekto nájde čo pichne nevadí ved je to chili do nášich receptov- vieš jeden právnik povedal raz toto, že nie je ten právnik šikovný, ktorý sa všetky paragrafy napchť do mozgu , ale ten kto vie kde ich hladať a ja viem, že ked si otvorím "VARECHU" nájdem tu všetko čo potrebujem a som rada že je to tu a nemusím sa hrabať po nete čo s koženými nohami ako ich pripraviť - odo mna máš 1*****´= super recept a super vnučka, ktorá sa už od teraz záuča babkiných kulinarských grífov....
njdevil
...Jezis Maria, tu sa to zacina menit na atmosferu v slovenskom parlamente....@Evusik , kasli na to, recept je genialny! Krasne nafoteny a ta pomocnicka by sa mi zisla , ako sup:-)
dodo46
@2010
huspenina tu bola 20x, pečienka 30x,Sacherová torta x krát, krkovička, pečené kura.rezne 200x , ale toto je nové pre 80 % varechárov . To tu ešte nebolo a mnohí sa potešili za tento nápad . @evusik sa nechválila, že to vymyslela ona sama, ale nám dala inšpiráciu aby sme nemali jednotvárnu kuracinu a nový vzhľad poteší.
ebaka
recept mi urobil radosť,vyskúšam
lucylee
Esteze tu mame @evusik a jej recepty, pretoze ked pozeram tie recepty, co sa v poslednej dobre pridavaju na varechu, chce sa mi plakat. Same doslova okopirovane recepty, fotky ukradnute z netu, o kvalite a kombinacii pouzitych surovin ani nehovorim. Tu je konecne jeden vyborny recept na urovni a niekto musi musi mat komentar uplne od veci. Ludia, kritizujte tam, kde je to potreba, nie tam, kde netreba.
@2010 mas uplnu pravdu. Jedna pani obvini mladeho chlapca, od ktoreho by sa tu mohli ucit mnohi z plagiatorstva, tu sa sa obvinuje varechacka, ktora si da tu namahu, aby vsetko krasne nafotila a vysvetlila a recepty, z ktorych sa cloveku dviha zaludok ludia obranuju ako divi.
evusik
nuž @rea1 celkom si ma pobavila keď jediná tvoja reakcia je, že ma ideš poučovať čo znamená copy-paste, zas ťa musím upozorniť, že ja som nikde nenapísala, že si to opisovala od slova do slova aj keď to stačí len okopírovať, ono v podstate by stačil len link.... ale to je úplne fuk, skôr by som ocenila keby si reagovala na tú skutočnosť, že ani na tom blogu nebol originál, ale to si veľkodušne prehliadla... musím ti ešte povedať, že som mala z tohto receptu dobrý pocit, všetkým chutil aj foto sa mi vydarilo tešila som sa z toho, že budem varecháčov inšpirovať... teraz mi je akurát tak smutno.... prajem ti aby si v živote mala šťastie len na dobrých ľudí....
michsamant
Ale @evusik nesmut :) Tie stehna tak dobre vyzeraju, ze mne je z nich veselo ;) Skoda, ze mi masiar stiahne kozu zo stehien vzdy skor, nez sa stihnem nadychnut a som tak blbo slusna, ze sa hanbim rozkazat si druhe :D
evusik
video ktoré pridal @2010 je dôkazom, že všetko už raz bolo vymyslené :-) a zbytočne sa tu budeme dohadovať o originalite....
ďakujem vám všetkým za krásne komentáre...
zrovna pri tomto recepte sa môj skoro zať pýtal, že či ma to baví? taká piplačka, či by nestačilo len tak to dať na plech a upiecť, veď sa to zje tak či tak... ja som mu nevedela odpovedať ináč len po pravde, že mňa to neuveriteľne baví, aj keď varím denno denne úplne obyčajné jedlá, keď varím niečo slávnostnejšie, zložitejšie, niečo čo často plánujem dlhšie, zháňam suroviny a tak, vytešujem sa ako malé decko keď sa mi zadarí... ale predpokladám, že to poznáte aj vy... tak mi je potom trochu smutno z takýchto zbytočných rýpačiek... ale čo už :-)
izabella929
@evusik ,,,krásna práca, dobre premyslené.-))) vyzerá skvele...takto plním husací krk...máš prekrásnu pomocníčku, radosť pracovať v kuchyni.-)))
janger
No este to, aby si bola smutna... Krasne si navarila, pofotila, vacsinu z nas si potesila peknym receptom. Takmer vsetko, co tu uz na Vareche je zverejnene, nie su nase vlastne recepty a vymysly. Nech sa prihlasi ten, kto nikdy neodkukava, ci uz z knih, ci uz z googla, casopisov....Inak by to tu bolo uplne prazdne....
marcy
aj mne tento recept urobil radosť a inšpiroval ma,ďakujem :-)
pusta
gratulujem, nápaditý a veľmi chutný recept. už je v kk
rela
@evusik , nebuď smutná. Je tu vyše 28 000 receptov a tých "absolutných originálov" by sa zrejme veľa nenašlo. Recept si pridala na našu Varechu, já na iné stránky o varení nechodím,takže Ti zaň ďakujem.
Na Varechu chodím už dlhšie, ešte stále som však nepochopila prečo sa niektoré recepty vychvaľujú do nebies (hoci nie sú nič moc)
a niektoré sa zatratia aj keď sú hodnotné.
helca103
@evusik toto je perfektný recept a všetka chvála tu bola napísaná. Určite vyskúšam,veľmi sa mi páči :-)
radost
@evusik pre mňa si tu teraz nosič dobrej myšlienky-ja pri čítaní receptu mala som zážitok veľký..jednoduché..vtipné..nad zlom komentárov-aj inde-si človek iba vzdychne..noo-nemusíme sa "mať radi"-ale tie podrazy!!!-tak to mi vadí..
ja tu chodím na VARECHU-pre radu-námet-pre potechu..
a toho je tu veru dosť..
toť môj dôvod =na radosť=!!!! :-)))
pokojný večer všetkým
havino
@evusik , no musela som sa sem od obeda vrátiť po zhliadnutí komentárov. Nebud smutná, vieš koľkým si nám urobila radosť? Čo mna zaujíma, že to nejaký medved varil, piekol, ked ja chodím len na varechu. Tu si vyberiem recepty len od skúsených varecháčov, učím sa tu, inšpirujem stále. No kde by som ja takéto niečo kedy natrafila a to ver, že sa teším, ked mladému môjmu v sobotu predložím plnené stehienko iba plnkou. Budú mať na výber.
evusik
milé dievčence a chlapci, skrátka varecháči teší ma Váš záujem a som dojatá z toľkých krásnych komentárov a samozrejme básničky :-) viem, že sa nedá ulahodiť všetkým, čo už.... ak sa Vám receptík páči budem rada ak vyskúšate, ešte radšej keď potom napíšete alebo rovno odfotíte a pridáte foto.... no a komu sa nepáči nech si navarí polievku v sáčku... napriek všetkému prajem všetkým veľa dobrého varenia :-)
ethanel
@evusik musel som sem este raz napisat, naozaj sa mi nepaci ako niekto vie utocit, priste si pripomenula a ukazala ludom ze aj koza z kuracich stehien sa da pouzit a tak pripravit chutny obed. Chcem vidiet kolko receptov na vareche je z vlastnych hlav ;)
violetacamorova
tiez si myslim, ze stacil od @rea1 link na jej komentar a nie dvojstranove kopirovanie toho isteho receptu, ale ked jej to spravilo pre dnesok @evusik velku radost tak jej to nechaj nech sa ma z coho tesit, a mysliet si, ze iba ona pozna copy paste, lebo si myslim, ze toto tu pod receptami je miesto na kometare kuvlozenym receptom a nie miesto na kopirovanie inych receptov. Nemame cas vsetci chodit na vsetky stranky na internete o vareni. Este raz vdaka @evusik za inspiraciu, lebo rodine s touto plnkovou fintou urcite spravim radost lebo su vsetci plnkovi a aj fajne prekvapko:)
zitar
Krásne stehienka, tiež som už všeličo pri sporáku vyskúšala, plnku som už do mäša pchala kade - tade, ale toto vidím prvýkrát. Takže ďakujem za nový recept, určite nám všetkým doma bude chutiť.
Vnučka je zlatulinká.
tori111222
Milá REA.. varecha je o tom, že sa sem píšu recepty, ktoré si doma odskúšame.. nie je to prikázané, aby si niekto vymýšľal recepty a len tie sem dával.. je tu veľa receptov, ktoré poznám nie len ja a pridávajú ich sem aj ostatní.. a ak náhodou uvidím podobný recept, poteším sa, že aj niekto druhý to robí ako ja .. možno sa ti nevydaril obed, preto si zatrpknutá.. ale to prejde a aj ty sa usmeješ..;O)))
hannah22
@evusik nedaj sa znechutit....,krásne vnúčatko, pekne spracovaný a nafotený recept si šikovná, ďakujem za sprostredkovanie a teším sa ako ho vyskúšam.... nechodím na dalšie stránky o varení a som vďačná za sprostredkovanie skúseností a myslím že o tom to je... :))
aroooo
ďakujem za dobrý typ, ja po iných kuchárskych stránkach veľmi nechodím, veď kedy, keď pri vareche strávim toľko času, tak mi zverejnenie receptu prišlo veľmi vhod a určite to vyskúšam a teraz ma napadá, že starká zvykla plnkou plniť aj husacie krky a upiecť.
evusik
Dievčence a chlapci ešte raz ďakujem za krásne komentáre a podporu... vážim si to :-)
fotostano
veľmi pekné...iste sa stravníci zľaknú, či zjedia dve stehná, ale je to variabilné - plnky sa dajú obmieňať, ďakujem za tip - isto vyskúšam...
marijanka712
@evusik dnes prišiel rad na tento skvelý recept podarilo sa mi stiahnuť pekne kožu naplniť skvelou plnkou podobná tvojej , ale ešte som tam pridala pečienku bolo to super krásne sa to zapieklo na vrch som dala udenú prerastenú slaninku medzi kusky štvrťky jablk no jedným slovom výsledok bol nebíčko v papulke manžel sa len tak zalizoval jedným slovom všetky chute perfektne zohraté +dala si sem výborný recept nehladiac na závistlivé komentáre je to perfektné do poručujem vyskúšať
evusik
@marijanka712 tvoj komentár sa veľmi dobre číta :-) ďakujem, spravila si mi veľkú radosť, som rada, že tebe aj manželovi chutilo :-)
haji
@Evusik určitě tento tvůj recept vyzkouším, moc se mi líbí, díky za recept!
ceresnicka
Recept som mala uz dlho ulozený,ale až dnes som podľa neho varila obed!
Čo povedať?!
Zožala som s ním úspech a aj ja som sa zčemerila!
Ďakujem za recept,aj keď takto oneskorene!
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia