Foto: lucylee
Recept od Antónie Mačingovej. Rozmarín podporuje uvoľňovanie tráviacich enzýmov a zvyšuje vylučovanie žlče. Ničí baktérie a je mierne močopudný.
Postup
-
1
Rezne naklepeme, potrieme olejom a na hodinu dáme do chladničky.
-
2
Brokolicu rozoberieme na na väčšie ružičky a nakrájame ju na plátky, mrkvu a pór nakrájame na kolieska. Chilli papričku nadrobno nasekáme. Mäso osolíme, okoreníme (z oboch strán) a opečieme na oleji.
-
3
Vyberieme ho a vo výpeku asi 5 minút restujeme zeleninu.
-
4
Podlejeme vodou, pridáme pór a chilli papričku a ďalších 5 minút povaríme.
-
5
Mäso dáme do misy alebo pekáča, na mäso navrstvíme zeleninu, ochutíme citrónom a rozmarínom (ja som dala čerstvý, ale môže byť aj sušený) a podľa potreby ešte dosolíme.
-
6
Prehrejeme v rúre a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s falošným zemiakovým šalátom. http://varecha.pravda.sk/recepty/falosny-zemiakovy-salat-zo-zeleru/16033-recept.html
Diskusia k receptu