Cestoviny
Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri jeho príprave sa môžeme aj zabaviť. Fantázii a tvorivosti sa medze nekladú.
4 porcie |
15 (+marinovanie) minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky. Premiešame so sójovou omáčkou a kukuričným škrobom a necháme cca 30 minút marinovať.
- Na 1 lyžici oleja krátko orestujeme na tenké hranolčeky nakrájaný zázvor a nasekaný cesnak.
- Vložíme nakrájané ružičky brokolice, podlejeme 2 lyžicami vody a podusíme 10 minút. Potom zeleninu dierovanou naberačkou vyberieme na tanier.
- Do výpeku pridáme druhú lyžicu oleja, mäso, orestujeme, podlejeme 1 lyžicou vody a 10 minút podusíme. Vyberieme opäť dierovanou naberačkou a pridáme k brokolici.
- Do panvice nalejeme vývar, vložíme cestoviny a na miernom ohni zakryté pomaly varíme domäkka.
Tekutinu musíme vyvariť úplne. Ak naopak je jej pri varení cestovín málo, prilejeme troška vriacej vody, aby sa cestoviny mohli uvariť.
- Keď sú cestoviny mäkké, vložíme k nim brokolicu s mäsom, premiešame a necháme prehriať.
Potom servírujeme na taniere a ozdobíme polovicami paradajok.