Cestoviny

Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri jeho príprave sa môžeme aj zabaviť. Fantázii a tvorivosti sa medze nekladú.

4
porcie
15 (+marinovanie) minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky. Premiešame so sójovou omáčkou a kukuričným škrobom a necháme cca 30 minút marinovať.
  2. Na 1 lyžici oleja krátko orestujeme na tenké hranolčeky nakrájaný zázvor a nasekaný cesnak.
  3. Vložíme nakrájané ružičky brokolice, podlejeme 2 lyžicami vody a podusíme 10 minút. Potom zeleninu dierovanou naberačkou vyberieme na tanier.
  4. Do výpeku pridáme druhú lyžicu oleja, mäso, orestujeme, podlejeme 1 lyžicou vody a 10 minút podusíme. Vyberieme opäť dierovanou naberačkou a pridáme k brokolici.
  5. Do panvice nalejeme vývar, vložíme cestoviny a na miernom ohni zakryté pomaly varíme domäkka. Tekutinu musíme vyvariť úplne. Ak naopak je jej pri varení cestovín málo, prilejeme troška vriacej vody, aby sa cestoviny mohli uvariť.
  6. Keď sú cestoviny mäkké, vložíme k nim brokolicu s mäsom, premiešame a necháme prehriať. Potom servírujeme na taniere a ozdobíme polovicami paradajok.