Kuracie mäso na marocký spôsob (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Posledný deň v roku, vonku slnko ako v marci, podivné ticho...ani jedna petarda doobeda...zase sme o rok starší zajtra..:-))) Tak si aspoň prichystajme niečo optomistické, voňajúce exotikou a prázdninami. Prajem Vám všetkým veselý skok do Nového roku..:-)))
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na väčšie kúsky, posolíme a okoreníme čiernym korením.
- Opečieme v hlbšej nádobe (ja som použila liatinový hrniec s pokrievkou) na oleji z oboch strán, kým mäso nezbelie.
- Vyberieme von a dáme na tanier, v tej istej nádobe zosklovatíme cibuľu, pridáme cesnak a nakrájaný čerstvý zázvor. Pridáme všetky koreniny, premiešame.
- Pridáme kuracie mäso, podlejeme kuracím vývarom a prikryté necháme na miernom stupni dusiť cca 25minút.
- Vyberieme z chladničky "čakajúce" nakladané citróny.
- Citrón opláchneme zľahka na zbavenie nadbytočnej soli, nakrájame na drobné pásiky a pridáme k mäsu spolu so zelenými olivami.
- Varíme ďalších cca 10minút, potom vyberieme mäso a necháme šťavu zredukovať. Nakoniec pridáme čerstvú koriandrovu vňať.
- Ako príloha sa najviac hodí kuskus, do ktorého som tiež pridala najemno pokrájaný nakladaný citrón a koriandrovu vňať.
- DOBRÚ CHUŤ!!!