Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke
Autor receptu: adkas
Toto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze
budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su nasiaknute
uzasnou pomarancovou omackou.
Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si,
ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej
omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept
nesklame.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom. Odlozime bokom.
- Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili.
- Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanym v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.
- Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky.Urcite nevynechajte ani jednu z tychto dvoch surovin. Dodavaju tomuto jedlu ten spravny smrnc co sa chute tyka. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!