Kuracie kúsky so zeleninou v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Ľahké, rýchle, jednoduché a chutné jedlo...
6 porcií |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- ...pripravíme si suroviny
- ...cibuľu nakrájame na drobno a podusíme ju do sklovita na masle
- ...kým sa cibuľa dusí nakrájame si na kocky kuracie prsia aj zeleninu
- ...do sklovitej cibuľky pridáme kocky kuracích pŕs a sprudka opražíme, aby sa mäso zatiahlo, ale pritom zostalo šťavnaté
- ...pridáme polovicu mrazeného hrášku a spolu asi 5 minút podusíme. Potom aj mäso aj hrášok vyberieme z hrnca, mimo sporák.
- ...do výpeku vysypeme kocky zeleniny, pridáme zvyšok hrášku
- ...pridáme brokolicu (rozdelenú na menšie kúsky)
- ...pridáme dva bobkové listy, 5-6 guľôčok nového korenia, zalejeme vodou a necháme variť kým zelenina zmäkne.
- ...keď je zelenina uvarená do mierne chrumkava, tak si z nej trošku odoberieme - priznáme ju neskôr v omáčke
- ...vyberieme bobkové listy a guľôčky korenia, pridáme 1 PL obyčajnej horčice (kto chce pikantnejšie, pokojne môže pridať dijonskú horčicu) a rozmixujeme všetko do hladka ponorným mixérom
- ...necháme prevrieť, do omáčky vrátime mäso, necháme spolu cca 2 minúty prevrieť
- ...na zjemnenie vlejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a odložíme z ohňa
- ...úplne na záver vsypeme časť zeleniny, ktorú sme si pred mixovaním odobrali ... a je to raz-dva hotové :)