Kuracie karaage fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. februára 2017

Recept od Khalila Tribaka

Suroviny

1 kg
Marináda:
2 ks
1 zväzok
z 1 citróna
Ďalej potrebujeme:
 (alebo kukuričný)
Na zálievku:
štipka
 (zelená časť najemno nakrájaná)
trošku
 (najemno nakrájaný)




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K namarinovanému mäsu primiešame škrob.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver polejeme pripravenou zálievkou.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

slavka2012
Pekny recept, stojí za vyskúšanie, Dakujem. Riasy wakame sa nedajú vzdy u nás zohnať, ako alternatívny šalát pod mäso sa mi osvedčila nastrúhanú biela redkovka daikon dochutena rovnakou zálievkou, aká sa používa na wakame šalát (sojova omáčka, mizkan, ryžový ocot, sezamový olej, čerstvá nadrobno pokrájané chilli papričky, pripadne kúsok najemno nastruhaneho zázvoru). Je to naozaj osviežujúca príloha.
markone07
@Slavka2012 (18.2.2017 13:39)

Ocot, reďkovka ani wakame nemajú v tomto recepte čo robiť. Zázvor cesnak sójová omáčka, solamyl, citrónová tráva sú alfa a omega tohoto pokrmu.
radox1
tiez ma to zaujalo,len vymenim prsia za stehno.v bode c.1 je nazorne vidiet,ako sa nema drzat nôz v ruke.
mijaita
@Radox1 nejsem příznivcem suchého, kuřecího, hrudího ale když se naloží a do toho ještě vimplementuješ trochu chili oleje, nejsou vysušená. Už jsem se naučila dělat tak, aby v žádném jídle nebyla vysušená a nepoživatelná. Stehenní maso bude také dobré, ale bude to jiné.
1x radox1