Fašírka
Kuracie fašírky
Autor receptu: matkozed
30 porcií |
25 minút príprava |
23 minút na 180 °C |
Postup- Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetko pomelieme na mlynčeku na mäso. Pomelieme aj s oreganom a korením.
- Do pomletej zmesi pridáme vajcia a vegetu. Dobre premiešame. Zakryjeme a vložíme na aspoň 30 minút do chladničky.
- Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Poukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme z oboch strán s olejom.
- Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pečieme 15 minút. Obracať netreba.
- Prepneme rúru len na horný ohrev a na 225 stupňov. Pečieme 8 minút.
Prílohu podávame podľa chuti.
|