Fašírka

Kuracie fašírky

Autor receptu: matkozed

30
porcií
25 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetko pomelieme na mlynčeku na mäso. Pomelieme aj s oreganom a korením.
  2. Do pomletej zmesi pridáme vajcia a vegetu. Dobre premiešame. Zakryjeme a vložíme na aspoň 30 minút do chladničky.
  3. Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Poukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme z oboch strán s olejom.
  4. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pečieme 15 minút. Obracať netreba.
  5. Prepneme rúru len na horný ohrev a na 225 stupňov. Pečieme 8 minút. Prílohu podávame podľa chuti.