Kuracia sviečková na smotane (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jednoduchá ľahká kuracinka na spôsob sviečkovej.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kuracie prsia nasucho osmažíme z oboch strán kým nepustia šťavu
  2. pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie a bobkové listy, podlejeme vodou, osolíme, prikryjeme, a necháme dusiť 20 min.
  3. pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ešte 10 min.
  4. mäso a korenie vyberieme, zeleninu s vývarom pomixujeme, dáme späť na oheň
  5. v troche šľahačky rozmiešame hladkú múku, prilejeme do omáčky, po zahustení dolejeme zvyšnou šľahačkou, dochutíme citrónovou šťavou. Mäsko nakrájame na plátky. Podávame s knedľou