Kuracia sviečková na smotane (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Jednoduchá ľahká kuracinka na spôsob sviečkovej.
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie prsia nasucho osmažíme z oboch strán kým nepustia šťavu
- pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie a bobkové listy, podlejeme vodou, osolíme, prikryjeme, a necháme dusiť 20 min.
- pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ešte 10 min.
- mäso a korenie vyberieme, zeleninu s vývarom pomixujeme, dáme späť na oheň
- v troche šľahačky rozmiešame hladkú múku, prilejeme do omáčky, po zahustení dolejeme zvyšnou šľahačkou, dochutíme citrónovou šťavou. Mäsko nakrájame na plátky. Podávame s knedľou