Kuracia roláda z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: evusik

už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada... tak pridávam jeden, len tak pre inšpiráciu...

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. príprava tohto receptu spočíva v 3 krokoch: najprv si nakrájame kuracie mäso na rezne, na dosku si dáme fóliu a na ňu poukladáme rezne tak aby sa prekrývali, tĺčikom ich jemne preklepeme aby sa mäso spojilo... výhodou parenia je, že nepotrebujete celý, neporušený plát mäsa, pretože takto pripravený plát mäsa sa v pare scelí... mäso osolíme najlepšie tak, že soľ nasypeme na fóliu a na ňu naukladáme mäso
  2. Rožková plnka: 5 rožkov namočíme do vody a vyžmýkame, 5 rožkov nakrájame na kocky a zmiešame ich s vyžmýkanými rožkami, pridáme rozhabarkované vajcia, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, majoránku, soľ a dobre premiešame
  3. Plnka pečienková: cibuľu speníme na masti, pridáme očistené, na drobnejšie nakrájané kuracie pečienky a opražíme, pridáme drvenú rascu a trochu osolíme
  4. na plát mäsa navrstvíme rožkovú plnku a do stredu dáme kuraciu pečeň
  5. roládu pomocou fólie opatrne zrolujeme a ešte omotáme fóliou...
  6. a dáme pariť... ja som mäso parila 60 minút a zemiaky v šupke 30 minút
  7. obe plnky mi zostali tak som ich zmiešala a dala piecť zvlášť do rúry
  8. keď je mäso hotové, vyberieme ho na podnos (zapekaciu misu), fóliu prestrihneme a odstránime, všetka šťava nám tak zostane v miske... takto pripravené mäso môžeme hneď podávať, aj napriek tomu, že kuracie mäso je suché, takto pripravené mäso je šťavnaté ale zas nevyzerá tak pekne ako mäso pečené a nemá ani fajnovú kôrčičku... pre ľudí ktorí držia diétu či už zo zdravotných alebo estetických dôvodov je mäso pripravené na pare ideálne ale my čo diéty nedržíme si mäso môžeme zapiecť :)
  9. mäso a zemiaky som trochu pomastila, posypala bylinkami a dala na 10 minút zapiecť
  10. podávame so zeleninovým šalátom