Kuracia roláda

Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky

Autor receptu: kvietela

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky a trocha poliať smotanou. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak a šalotku, jarnú cibuľku a nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú tekvicu a cuketu. Všetko dostatočne ochutíme (soľ, korenie, rasca, tymián, horčica, petržlenová vňať).
  2. Vymiešame si žĺtky s maslom /asi lyžica masla na jeden žĺtok/ a primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme nadrobnučko nakrájanú mozzarellu.
  3. Kuracie prsia rozrežeme na "motýlika" a jemne vyklepeme. Vonkajšiu stranu osoliť a okoreniť. Do stredu kladieme plnku a zabalíme, previažeme šnúrkou.
  4. Piekla som to najprv na masle a oleji v hlbokej panvici zo všetkých strán, aby malo farbu. Zabalíme do alobalu a uložíme do rúry predhriatej na cca 200 °C na približne 10 minút. Keď je hotové, môžeme ešte na chvíľu odbaliť pre extra farbu.
  5. V panvici, kde som robila mäso som potom osmahla cherry paradajky a jarnú cibuľku naviac, pre osvieženie. Komu sa chce si môže zo zvyšných bielkov urobiť ako prílohu aj malú omeletku, prípadne to celé podávať napr. s dressingom z kyslej smotany.
  6. Bonusový recept: Zvýšila sa mi plnka, tak som ju na druhý deň využila nasledovne: Zemiaky som prekrojila pozdĺžne napoly a povarila cca 10 minút, aby neboli celkom mäkké. Vnútro som vydlabala a zmiešala s plnkou a potom tým plnila vzniknuté zemiakové "lodičky". Všetky som ešte posypala syrom a dala zapiecť na ešte nejakých 10 minút kým sa krásne roztopil. Extra sú syrové čipsy z rozsypaného syra. Nezabudnite posypať pažítkou a petržlenovou vňaťou :)