Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Foto: kvietela
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky a trocha poliať smotanou. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak a šalotku, jarnú cibuľku a nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú tekvicu a cuketu. Všetko dostatočne ochutíme (soľ, korenie, rasca, tymián, horčica, petržlenová vňať).
- 2
Vymiešame si žĺtky s maslom /asi lyžica masla na jeden žĺtok/ a primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme nadrobnučko nakrájanú mozzarellu.
- 3
Kuracie prsia rozrežeme na "motýlika" a jemne vyklepeme. Vonkajšiu stranu osoliť a okoreniť. Do stredu kladieme plnku a zabalíme, previažeme šnúrkou.
- 4
Piekla som to najprv na masle a oleji v hlbokej panvici zo všetkých strán, aby malo farbu. Zabalíme do alobalu a uložíme do rúry predhriatej na cca 200 °C na približne 10 minút. Keď je hotové, môžeme ešte na chvíľu odbaliť pre extra farbu.
- 5
V panvici, kde som robila mäso som potom osmahla cherry paradajky a jarnú cibuľku naviac, pre osvieženie. Komu sa chce si môže zo zvyšných bielkov urobiť ako prílohu aj malú omeletku, prípadne to celé podávať napr. s dressingom z kyslej smotany.
- 6
Bonusový recept: Zvýšila sa mi plnka, tak som ju na druhý deň využila nasledovne: Zemiaky som prekrojila pozdĺžne napoly a povarila cca 10 minút, aby neboli celkom mäkké. Vnútro som vydlabala a zmiešala s plnkou a potom tým plnila vzniknuté zemiakové "lodičky". Všetky som ešte posypala syrom a dala zapiecť na ešte nejakých 10 minút kým sa krásne roztopil. Extra sú syrové čipsy z rozsypaného syra. Nezabudnite posypať pažítkou a petržlenovou vňaťou :)
Tiež kuracia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre mňa jedno ako druhé, syrová kvalita nadovšetko!
ked nejsu dobre suroviny tak jedlo nebude chutne.