Kuracia roláda plnená hubovou plnkou a kapiou fotorecept
Foto: elenas
Asi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná ako hlavné jedlo ale aj na studeno, napríklad Zobraziť celý popisAsi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná ako hlavné jedlo ale aj na studeno, napríklad na misu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a šampiňóny očistime.
-
2
Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané šampiňóny a spolu smažíme cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
-
3
Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
-
4
Kuracia prsia pozdĺžne narežeme (ale nie úplne prerezať) a otvoríme ako krídla motýlika tak, aby boli dva rovnaké diely a vyklepeme cez potravinovú fóliu (aby neprskalo) na veľké rezne.
-
5
Osolíme a okoreníme.
-
6
Na pracovnú plochu dáme 2 listy alobalu tak, aby sa prekrývali a pretrieme olejom. Rovnomerne ukladáme naň mäso.
-
7
Na mäso dáme šunku.
-
8
Na šunku rovnomerne dáme hubovú praženicu. Pozdĺžne ukladáme na pásiky nakrájané uhorky a kapiu.
-
9
Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu, aby bolo pevnejšie. Dáme na plech, na dno podlejeme trochou vody (naozaj len trochu). Pečieme v rúre pri 180 °C cca 70 - 80 minút.
-
10
Pri pečení roláda pustí šťavu, ktorú môžete využiť pri servírovaní.
-
11
Hotovú roládu rozbalíme a servírujeme.
-
12
Podávame, napríklad, so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Určite sa dá!
Ďakujem:)