Kuracia roláda bez rolovania (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Kuracie prsia nikdy nesklamú. Táto roláda je rýchlo pripravená, dobre vyzerá na tanieri a je aj chutná.
6 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny.
- Z cibule a vajec si urobíme praženicu. Dala som trochu pažítky pre farebný efekt. Alebo na jar použijeme mladú cibuľku.
- Pokrájame párky po dĺžke, syr, kápiu, môžeme aj slaninku.
- Keď skončíme prípravné práce, začneme s roládou. Kuracie prsia narežeme na rezne a zľahka vyklepeme. Srnčí chrbát trochu vymastíme a vyložíme mäsom. Osolíme a okoreníme.
- Položíme nakrájané suroviny,
- praženicu,
- zase nakrájané suroviny.
- Navrch kuracie mäso, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Podliala som trochou vody, aby sme mali šťavu na poliatie prílohy.
- Pečieme pri 200 st. C asi 40 minút. Výhodou je, že sa to nemusí počas pečenia kontrolovať.
- Po upečení opatrne zlejeme šťavu, roládu vyklopíme. Dobre sa krája zúbkovaným nožom a nie celkom horúca. Nám chutí so zemiakovým pyré.