Kuracia polievka (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.
  2. Očistíme si mrkvu a zemiaky.
  3. Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.
  4. Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.
  5. Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.
  6. Podávame na tanieri so zeleninou.
  7. Alebo aj kúskami mäsa.