Kuracia polievka (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.
4 porcie |
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.
- Očistíme si mrkvu a zemiaky.
- Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.
- Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.
- Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.
- Podávame na tanieri so zeleninou.
- Alebo aj kúskami mäsa.