Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená pečienka je ľahšie stráviteľnejšia. Dá sa použiť aj pečienka z králika.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si základné suroviny. Pečienku umyjem a dám do sitka nech odkvape voda.
  2. Z Moravanky väčšie kusy cibule, uhorky, kapia a feferón posekám na drobnejšie. Zvyšok mrkvu, zeler a hrášok nechám v celku. Nálev z pohára odložím, ten použijem na pečienku.
  3. Jogurt zmiešam s práškovým cesnakom a mletým korením. Kto nechce práškový cesnak tak použije jeden strúčik cesnaku. Nechám to chvíľu postáť.
  4. Do hlbšieho hrnca dám spustiť slaninu a potom pridám posekanú cibuľu. Nechám nech sa slanina dobré vyškvarí a cibuľa je trošku pripečená.
  5. Teraz dám posekaný cesnak, premiešam párkrát nech prevonia a pridám pečienku. Pečienku som nechal v celosti. Chvíľu opečiem a potom podlejem nálevom z Moravanky.
  6. Keď sa pečienka celá zatiahne, tak pridám ostatne pripravené suroviny z Moravanky. Nechám to chvíľu nech to prejde varom.
  7. A potom pridám pripravený jogurt. Tiež nechám nech prejde chvíľu varom. A mám hotové odstavím zo sporáku a až teraz osolím. Preto je dobre si to všetko vopred pripraviť, lebo to ide rýchlo.
  8. Pôvodne som chcel k tomu ryžu. No kolega na vareche @Klukodvody ma naštartoval na rezance. Týmto mu ďakujem, lebo to s rezancami je moc chutné. Tak želám aj vám dobrú chuť.