Kuracia pečienka na jablkách (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Keď varím, receptov sa pridržiavam len tak spolovice, ostatné je už moja fantázia.
5 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečienku občistíme, nakrájame na tzv. rezance.
- Do kastróla nalejeme na dno olej. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, tiež jablká obielené, zbavené jaderníkov a pokrájané na osminky.
- Podusíme do sklovita. Nasypeme pečienku, vhodíme rozlomené bobkové listy. Premiešame a necháme pretepliť.
- Podlejeme horúcou vodou - dusíme asi 10 minút, aby pečienka nebola krvavá. Potom pridáme kávovú lyžičku soli - necháme prevrieť a vypneme oheň. Podávame s dusenou ryžou, ako príloha sterilizované uhorky.
- PRÍPRAVA RYŽE: ryžu opláchneme a asi 5 minút necháme namočenú vo vode.
- Na dno kastróla nalejeme olej. Vysypeme zliatu ryžu, pridáme vegetu a soľ.
- Miešame kým sa nevyparí voda z ryže, ktorá tam ostala po namočení. Pozor, aby nám to neprihorelo.
- Zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a na miernom ohni varíme asi 8 minút.
- Potom oheň vypneme a ryžu odkryjeme - nech sa odparí.
- Môžeme servírovať. Dobrú chuť.