Kuracia paštéta v mandľovej kôrke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie stehná jemne nasolíme,
potrieme olejom a dáme
upiecť domäkka. Medzičasom
očistíme cibuľu a najemno ju
nasekáme. Na panvicu vložíme
maslo, trochu prilejeme olej, aby
maslo nezhorelo, vložíme cibuľu
a orestujeme do sklovita. Pridáme
prekrájanú kuraciu pečeň.
- Po upečení a vychladnutí
mäso oberieme od kosti (bez
kože) a vložíme do mixéra. Osolíme,
okoreníme a dáme mixovať
na jemnú masu. Pridávame
biele víno, smotanu a pečeň
a necháme dobre premiešať,
aby sa suroviny spojili. Vhodnú
formu vylejeme studenou vodou
(aby sa fólia lepšie prilepila)
vystelieme potravinovou fóliou
a naplníme pripravenou zmesou.
Pred uzavretím dvakrát-trikrát buchneme formou o stôl,
aby sme sa zbavili prebytočného
vzduchu a zabalíme.
- Takto naplnenú formu vložíme
do pekáča do polovice naplneného
vodou (takzvaný vodný
kúpeľ) a vložíme do vyhriatej
rúry na 160 °C asi na 20 minút.
Po vychladnutí nakrájame
na porcie a pred podávaním
obalíme v mandľových lupienkoch.
Vhodná príloha je domáci
chlieb alebo opečená hrianka.
|