Kurací vývar extra voňavý
Autor receptu: amilka2
Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím. Stará mama hovorila, čím viac surovín do polievky dáš, tým je lepšia.
10 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Do 5 litrového hrnca vložíme všetky suroviny, zalejeme studenou vodou, postavíme na sporák na malý plameň a asi za dve hodinky máme super polievku. Ak sa odparí voda, pred koncom doplníme vodu, prevaríme.
- Ako zavárka sú najlepšie tenké domáce rezance, alebo mrvenička. Polievku precedíme, vylovíme všetku zeleninu, oberieme čisté mäso všetko dáme na taniere extra, aby si každý nabral podľa chuti.
- Nepridávam žiadnu vegetu ani polievkové korenia, nie je potrebné, keď je tam všetko, ako treba. Dobrú chuť.