Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte (fotorecept)
Autor receptu: marek55055
Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na
fotkách je bez hrásku.
5 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Na hlbšej panvici (wok) rozpálime olej, medzičasom si nakrájame cibuľu na kocky.
- Pripravenu cibuľu vložíme na rozpálený olej a osmahneme do zlatista.
- Pridáme nakrájané kuracie prsia a za stáleho prehadzovania osmahneme mesko spolu s cibulkou.
- Pridáme najlepšie mrazený hrášok a premiešame. Necháme cca 1-2 minutky za obcasneho premiesania na panvici. Nezakrívame !!!. Ďalej zalejeme smotanou na varenie (klasicka smotana na šlahanie môž spôsobiť problémy v bruchu ;-). Premiešame spolu zo smotanou. A pridáme červenú mletú papriku sladkú (osobne dávam hojne veľa). Ďalej čierne mleté korenie, najlepšie čerstvo namleté, soľ a nakoniec trocha chilli. Premiešame a necháme chviľku redukovať na 1/2 plameni (elektrika 50 - 60 %).
- Pridáme cca 1-2 kávové ližičky pretlaku, NIE KEČUP !!! ... :-) Ten po poslednej skúsenosti už vždy vynechám... ku koncu pridáme ešte nakrájaný cesnak na cca 2 minútky, ochutnáme a prípadne dochutíme a môžme servírovať napríklad s ryžou.