Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika

alexdidiAlexdidi, 66 ročná žena, Prešov, 18. mája 2010 21:50
Ďalšie jej recepty »

Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika Foto: alexdidi

Viem, že si poviete nič nové pod slnkom, ale mnohokrát sa nám predsa žiada aj stará klasika. A na takú sme dostali chuť aj my a tak bol dnešný obed v tomto znamení aj s klasickými nokerľami, ako my nazývame noky. A keďže aj tú klasiku varí každý inak rozhodla som sa o tú moju podeliť s ostatnými Varechármi

4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kurča pokrájame na menšie časti, osolíme, okoreníme. Na oleji a masle podusíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán, pridáme papriku, podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme 20 minút.

    Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme bujón a ešte 5 minút podusíme. Mäso vyberieme a pripravíme si zátrepku: rozšľaháme smotanu, mlieko, žĺtok a múku.

    Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú zátrepku pomaly za stáleho miešania prilejeme do vý peku z mäsa a povaríme na miernom ohni asi 5 minút.Do omáčky vrátime mäso.

    Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika  - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si nokerle: zo všetkých surovín vymiesime cesto ručným mixérom s hnetacími metlami. Vodu pridávame podľa potreby, aby cesto bolo polotuhé, vláčne, nie moc tuhé. Pomocou haluškovača alebo z lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky, ktoré keď vyplávajú na povrch vyberieme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

    Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika  - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať: nokerle, mäsko a polejeme omáčkou. Dobrú chuť!

    Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika  - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist