Kuracie mäso
Kurací koláč
Autor receptu: valina
Tento koláč je vhodný pre návštevy, je chutný za studena aj za tepla.
12 porcií |
35 minút príprava |
45 minút na 200/180 °C |
Postup
- Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Jemne naklepeme a osolíme z oboch strán.
- Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvíme plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná.
- Posledná vrstva je mäso, prípadne slaninka. Všetko zalejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.