Kura so šampiňónami a cibuľou
Autor receptu: vikusik149
Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru.
Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia,
šampióny (v konzerve), cibuľu, nízkotučný syr a víno. Vychutnajte si ho s hnedou ryžou,
chrumkavým celozrnným rožkom a listovou zeleninou.
4 porcie |
30 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej a pridajte kuracie prsia, cibuľu a prípadne cesnak. Osmažte asi 5 minút.
- Pridajte víno, šampióny a eventuálne tymián.
- Zakryte a duste asi 10 minút. Keď bude z mäsa po prepichnutý vytekať svetlá šťava, je hotové.
- Na každé kuracie prso nasypte 15 g syra. Panvicu zakryte a duste ďalšie 3 minúty alebo tak dlho kým sa syr neroztečie.
- Prsia servírujte na podklade zo šampiónov.