Kurča s paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Autor receptu: podravka
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané
nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.
Postup
- V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.
- Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky .
- Ochutíme jednou lyžicou vegety, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.
- Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.