Kura pečené obalené v hline (fotorecept )

jerica - fotkajerica, 9. februára 2011
Kura pečené obalené v hline (fotorecept )
Foto: jerica

@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám Zobraziť celý popis@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám všetka šťavička a chute bylín ostali v kurati. Takto pripavené kura zabalíme do vyváľkanej vytvarovanej hliny,kuriatko uzavrieme aby nám nikde neostala ani malinká fuga, ,( je to ako keď si predstavíte tvarovanie s plasteliny, len pre ilustráciu,), hlinu sme dostali od kamaráta , keramikára

8
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks, stredne veľké
  , ľubovoľne podľa chuti
material:
  (dá sa dostať v modelárstve)




Postup

  1. 1

    upečené kura skryté v hline

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    obrázok zblízka , pred roztlčením hliny

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    tĺčik funguje , prvé údery

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    napätie je veľké

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    dostávame sa do fáze rozbalovania

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    ešte zopár jemných klepnutí , niečo začína vykúkať

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    už je vidieť pečiaci papier , podarilo sa jemne odstrániť spečenú hlinu

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    odbalené z hliny

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 8
  9. 9

    jemne odbalujeme pečiaci papier , už vykúkajú nohy

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 9
  10. 10

    vybalené ako bábätko,mäkulinké , len ho vybrať

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 10
  11. 11

    kuriatko preložíme do šikovného pekáča aj so šťavičkou , ktorá je v plienke(pečiaci papier)

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 11
  12. 12

    takto necháme na chvíľku v rúre opiecť do chrumkava , keď je dobrá rúra , stačí len chvíľka

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 12
  13. 13

    začíname porcovať

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 13
  14. 14

    pohľad do bruška , bylinky , paprička

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 14
  15. 15

    prisadnúť a nakladať , dobrú chuť , výnimočná chuť kuracích pŕs, šťavnaté veľmi chutné, boli ja zapečené zemiaky s bešamelovou a syrovou omáčkou.

    Kura pečené obalené v hline (fotorecept ) - obrázok 15

Diskusia k receptu

dorisa
Krasne spracovaný recept, naročná príprava s tou hlinou.
janger
@jerica , no napinavy recept!!!! Je to ako sledovat porod :-)))! Kuriatko musi byt vyborne! Videla som nieco podobne, ale to bolo obalene v takom hustom ceste.
letisia
Ako dlho sa pieklo to kuriatko v hline? A na koľko stupňov? Lákavý experiment.
hviezdickaz
urcite nieco take robit nebudem,ale velmi rada by som taketo nieco ochutnala... :)))
jerica
@letisia tak ako je uvedené, 180 minút sa pieklo pri teplote 160°; práprava trvala asi hodinu, možno menej,už si nepamätám.Kura má neskutočne výbornú chuť , ja mäsko z pŕs moc nemusím ale z tejto úpravy mi chutilo viac ako zo stehna , hoci deti len stehienka , mňam šťavnaté!!
merihe
to musí byť veľmi dobré papaníčko.
honestka
Jarka, pridala si skvely recept, ktory sa neda nazvat inac ako si povedala v prvej vete:....perfektné papaníčko... so skvelou dokumentaciou.
Kurcu som takto nepiekla iba biele ryby, ale pre vlastnikov Rimskeho Hrnca mam jeden TRIK. Presne podla Jarkinho receptu si ho mozete pripravit vo vasom hrnci.
== Zmiesanim vody a hladkej muky si vymieste huste cesto a toto dajte medzi hrniec a pokryvku tak, aby bolo uplne zlepene. Polozit na rovny plech a piect dalej podla doporucenej teploty tu.
== Po skonceni upecene cesto treba odstranit a vyhodit a kuriatko spapat.
jerica
@honestka , s tým cestom vynikajúci nápad , , hlina nie je vždy po ruke ale cesto si dokážeme umiesiť, môžu pomáhať aj deti, ďakujem za všetky komenty,potešia:-)
babidka
velmi pekne , skusim to urobit ako radila Honestka - keramikarsku hlinu asi nezozeniem :-)
foska
Ked som volakedy videla prvykrat takto robene kurca, hovorim si, ze to musim dajako oklamat mojim rimskym hrncom - takze dik @honestka , vedela som, ze tam bude figel :) A samozrejme dakujeme aj @jerici , ze si dala namahu podelit sa s nami s pekne urobenym receptom.
bazulienka
Tak za toto by som ja dala velku jedničku s hviezdičkou....musí to byť vynikajúce. Vyskúšam v rímskom hrnci. Manžel bude mať o týždeň narodeniny,@jerica ďakujem za tip....
remcula
Nádherně spracováno!! jen mi nějak uniklo, co je to ta hlina:-O
douglas
Pri tomto názvu ma okamžite napadla scéna z filmu ROMing~


(čas 1:36) LOL
Vaše kura v hline dopadlo omnoho - omnoho lepšie ;).
hannah22
@jerica , fantastický recept a pripomenul mi detstvo, u nás v dedine takto kury piekli cigáni, dokonca si vypýtali aj staršiu alebo choru hydinu, mama sa to bála dať ,aby im nebolo zle a oni že to nič :"plane žem vycaha", dodnes ma to fascinuje , ale späť k receptiku mám rímsky hrniec , skúsim to s tým cestom a ďakujem za tip.... :))
frezia68
Pracný,ale krásny recept,aj výsledok.Áno,raz sme to robili v prírode na čundri(ja som pozerala) a fantázia...
jarunka
Pekne nafoteny vyborny receptik ale ja sa na to neodhodlam, mozno s tym cestickom a dufam, ze mi to nedopadne ako v tom filme :-))
anina43
takáto príprava jedla vyžaduje veľkú trpezlivosť a nadšenie, obdivujem ťa , aj pekný fotopostup, aj ochotu podeliť sa s rcp na vareche, veľmi zaujímavé pečenie kuriatka, ja som niekde čitala aj rcp na pripravu chleba v hlinenom kvetináči, výsledok bol tiež zaujímavý, dik
douglas
Ďakujem za Váš dnešný komentár. Potešilo ma, že ste sa ukážke z filmu zo synom zasmiali a vzali ste to s nadhľadom. Prajem všetko dobré a veľa kulinárských nápadov!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia