Foto: jerica
@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám Zobraziť celý popis@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko,kuriatko osolené,naplnené bylinkami,papričkou,obalené plátkami oravskej slaninky, takto pripravené kura sme obalili do pečiaceho papiera,aby nám všetka šťavička a chute bylín ostali v kurati. Takto pripavené kura zabalíme do vyváľkanej vytvarovanej hliny,kuriatko uzavrieme aby nám nikde neostala ani malinká fuga, ,( je to ako keď si predstavíte tvarovanie s plasteliny, len pre ilustráciu,), hlinu sme dostali od kamaráta , keramikára
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
upečené kura skryté v hline
-
2
obrázok zblízka , pred roztlčením hliny
-
3
tĺčik funguje , prvé údery
-
4
napätie je veľké
-
5
dostávame sa do fáze rozbalovania
-
6
ešte zopár jemných klepnutí , niečo začína vykúkať
-
7
už je vidieť pečiaci papier , podarilo sa jemne odstrániť spečenú hlinu
-
8
odbalené z hliny
-
9
jemne odbalujeme pečiaci papier , už vykúkajú nohy
-
10
vybalené ako bábätko,mäkulinké , len ho vybrať
-
11
kuriatko preložíme do šikovného pekáča aj so šťavičkou , ktorá je v plienke(pečiaci papier)
-
12
takto necháme na chvíľku v rúre opiecť do chrumkava , keď je dobrá rúra , stačí len chvíľka
-
13
začíname porcovať
-
14
pohľad do bruška , bylinky , paprička
-
15
prisadnúť a nakladať , dobrú chuť , výnimočná chuť kuracích pŕs, šťavnaté veľmi chutné, boli ja zapečené zemiaky s bešamelovou a syrovou omáčkou.
Kurcu som takto nepiekla iba biele ryby, ale pre vlastnikov Rimskeho Hrnca mam jeden TRIK. Presne podla Jarkinho receptu si ho mozete pripravit vo vasom hrnci.
== Zmiesanim vody a hladkej muky si vymieste huste cesto a toto dajte medzi hrniec a pokryvku tak, aby bolo uplne zlepene. Polozit na rovny plech a piect dalej podla doporucenej teploty tu.
== Po skonceni upecene cesto treba odstranit a vyhodit a kuriatko spapat.
(čas 1:36) LOL
Vaše kura v hline dopadlo omnoho - omnoho lepšie ;).