tento recept mám od švagrininej svokry.
Postup
-
1
Kura očistíme a umyjeme. Osušíme ho a zvonka aj zvnútra osolíme. Lístky z jednej vetvičky rozmarínu vložíme do kurčaťa. Stehná zviažeme k sebe a krídla prekrížime, aby si kura pri pečení udržalo tvar.
- 2
Keď kura vložíme do pekáča, pridáme maslo a zvyšok rozmarínu. Podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri teplote 180°C. K prelisovanému cesnaku pridáme citrónovú šťavu a med. Medovou marinádou potierame kura počas pečenia.
- 3
Kura vyberieme z pekáča, z výpeku zlejeme prebytočný tuk a zvyšok nalejeme cez sitko do kastrólika. V troške vody rozmiešame solamyl a prilejeme do výpeku. Omáčku povaríme. Kura naporciujeme, vrátime do pekáča, zalejeme medovou omáčkou, posypeme opraženými mandľami a krátko prehrejeme. vhodnou prílohou sú varené alebo opekané zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu