Kura, knedľa, kapusta (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Viacerý ho poznáte pod vepřo, knedlo, zelo. Raz máme hovädzie, inokedy kuracie mäso. A pravdu povediac, s kuracím mi to viac chutí.

5-8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 175 °C

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu osmažíme na malom množstve oleja. Pridáme polovicu nakrájanej kapusty. Osolíme, okoreníme a pridáme aj kmín. Na to druhá polovica kapusty. Premiešame a podlejeme trochou vody.
  2. Do pohára dáme trocha olivového oleja, morskú soľ, červenú mletú sladkú papriku a štipku čierneho korenia. Ak máme radi mierne pikantné, pridáme viacej mletého korenia. Dôkladne premiešame.
  3. Na plech si prichystáme kura.
  4. Kura potrieme pripravenou zmesou v pohári. Prikryjeme alobalom a dáme do predhriatej trúby na 60 min. pri 175 C.
  5. Knedľu zohrejeme nad parou.
  6. Keď uplynie čas pečenia kuraťa, odokryjeme ho a necháme ešte na 7-10 min v trúbe, kým sa nezapečie povrch mäsa.
  7. Podávame s knedľou a kapustou. Dobrú chuť.