Kura, knedľa, kapusta (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Viacerý ho poznáte pod vepřo, knedlo, zelo. Raz máme hovädzie, inokedy kuracie mäso. A pravdu povediac, s kuracím mi to viac chutí.
5-8 porcií |
15 minút príprava |
70 minút na 175 °C |
Postup
- Nakrájanú cibuľu osmažíme na malom množstve oleja. Pridáme polovicu nakrájanej kapusty. Osolíme, okoreníme a pridáme aj kmín. Na to druhá polovica kapusty. Premiešame a podlejeme trochou vody.
- Do pohára dáme trocha olivového oleja, morskú soľ, červenú mletú sladkú papriku a štipku čierneho korenia. Ak máme radi mierne pikantné, pridáme viacej mletého korenia. Dôkladne premiešame.
- Na plech si prichystáme kura.
- Kura potrieme pripravenou zmesou v pohári. Prikryjeme alobalom a dáme do predhriatej trúby na 60 min. pri 175 C.
- Knedľu zohrejeme nad parou.
- Keď uplynie čas pečenia kuraťa, odokryjeme ho a necháme ešte na 7-10 min v trúbe, kým sa nezapečie povrch mäsa.
- Podávame s knedľou a kapustou. Dobrú chuť.