Krúpová kaša

Autor receptu: kkaja

Zistila som, že na Vareche ešte nie je toto veľmi zdravé a veľmi jednoduché jedlo našich prababičiek. Krúpy obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a dobre pôsobia pri kĺbových ochoreniach. Najhodnotnejšie sú tie najväčšie a najchutnejšie tie najmenšie.

2
porcie
5 minút
príprava

Postup

  1. Jačmenné krúpy 3x prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Osolíme morskou soľou a za občasného premiešania pomaly varíme do mäkka. Keď sa nám voda vyvarí a krúpy ešte nie sú mäkké dolievame vodu po troške. Toto je hotová kaša.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a do hneda opražíme na oleji.
  3. Horúcu kašu dáme na tanier, poukladáme na ňu kúsočky masla a hojne posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť ! :)
  4. Ďalšou možnosťou je vmiešať k uvareným krúpom čerievkový syr, alebo nastrúhaný tofu syr ... možností je veľa.