Foto: rybarkuchar
Je to jedlo, ktoré pozná snáď každý. Aj receptov je na Vareche až až. Uvádzam ho len pre to, že na rozdiel od receptov Zobraziť celý popisJe to jedlo, ktoré pozná snáď každý. Aj receptov je na Vareche až až. Uvádzam ho len pre to, že na rozdiel od receptov starých mám som prípravu „zmodernizoval“. Habarku nahradil ponorný mixér a ajhľa – vznikol krásny zemiakový krém. Dal by sa použiť aj ako príloha, trebárs k pečenému rebierku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nakrájané na kolieska, posolíme – pozor, treba soliť s vedomím, že použijete aj vodu v ktorej sa zemiaky varia. Uvaríme ich úplne do mäkka a trochu scedíme. Vody necháme tak akurát – aby len, len zakrývali zemiaky. Prípadne si trochu odložte, ak bude treba zriediť - prilejete.
-
2
Postupne sypeme hladkú múku a mixujeme, mixujeme. Až uznáme, že je hustota tak akurát, necháme minútku fučku fučať.
-
3
Upražíme kúsky slaniny na drobné škvarky a je to.
Ja som z Valaskej a my sme doma polievali fucku len rozprazenou cibulkou na masti bravcovej, nie skvarkami, @rybarkuchar !
tak to dělávala moje babička před mnoha lety musím to vyzkoušet milovali jsme připečenou kaši z pánve