Krkovička v pivovej marináde s dipom z pečeného cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Nediétna večera inšpirovaná receptom z Nejedlých receptov a v Mikulášovej topánke sa skrýva chladené pivko...

15 minút
príprava
55-60 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame, okoreníme čerstvým korením, nachystáme suroviny na marinádu, vymiešame ich a krkovičku do nej naukladáme, kedže pivko nám ostalo, môžeme sebe, alebo prizerajúcemu manželovi preliať hrdlo :) Odložíme ju oddychovať na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň sa jej začneme venovať. Preložíme ju do zapekacej misy, osolíme a posypeme nakrájanou cibuľou na kolieska. Zapneme rúru a ešte si pripravíme cesnak, aby sa nám zároveň s mäsom piekol.
  3. Z cesnaku zrežeme vrch od stonky, položíme na alobal, jemne pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a zabalíme. Vložíme spolu s mäsom do rúry vyhriatej na 185 stupňov. Mäso som na 20 minút zakryla alobalom, potom som výpekom pooblievala cibuľu a odkryté piekla ďalších 30-35 minút, aby sa omáčka zredukovala a mäso prepieklo. Cesnak sa dopiekol spolu s mäsom.
  4. Nechala som ho vychladnúť, vytlačila so ho zo šupiek, pridala kúsok smotany, soľ, olej a korenie a ponorným mixérom rozmixovala, pridala som bazalku a zvyšnú smotanu a iba premiešala... Povrch som prizdobila hoblinami syra.
  5. Na lyžici prepusteného masla som opiekla na kolieska nakrájané zemiaky a už sme iba tlačili do seba :) Zajtra v práci vybehám, dúfam...