Krkovička s horčicou, zelerom a sušenými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept je pre tych, ktori maju radi chut zeleru. Recet mam z jednej starej kucharskej knihy.

6-8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vykostenu krkovicku som pokrajala na platky, ktore som pokorenila cerstvo mletym korenim.
  2. Ocistila som si cibulky, cesnak a zeler ktory som potom pokrajala na kocky. Susene slivky som vykostkovala.
  3. Masove platky som prudko oprazila v hrnci na rozohriatom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky. Na oleji som potom este poprazila cibulky.
  4. Do hrnca kde som opekala maso som naliala vino. Vino som nechala zovriet, prilliala som vodu, pridala sol a tymto nalevom som zaliala maso. Na koniec som pridala este nakrajany zeler, slivky, cesnak a cibulky.
  5. Misku som prikryla a maso som piekla vo vyhriatej rure 200C 90 minut.
  6. Ked bolo maso upecene stavu z neho som zliala do kastrola. Do stavy som pridala smotanu, horcicu a nasekanu petrzlenovu vnatku. Stavu som chvilu povarila
  7. a potom naliala naspat na maso. Mali sme to s ryzou a s ruzickovym kelom uvarenym na pare.