Krkovička s horčicou, zelerom a sušenými slivkami (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept je pre tych, ktori maju radi chut zeleru. Recet mam z jednej starej kucharskej knihy.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostenu krkovicku som pokrajala na platky, ktore som pokorenila cerstvo mletym korenim.
- Ocistila som si cibulky, cesnak a zeler ktory som potom pokrajala na kocky. Susene slivky som vykostkovala.
- Masove platky som prudko oprazila v hrnci na rozohriatom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky. Na oleji som potom este poprazila cibulky.
- Do hrnca kde som opekala maso som naliala vino. Vino som nechala zovriet, prilliala som vodu, pridala sol a tymto nalevom som zaliala maso. Na koniec som pridala este nakrajany zeler, slivky, cesnak a cibulky.
- Misku som prikryla a maso som piekla vo vyhriatej rure 200C 90 minut.
- Ked bolo maso upecene stavu z neho som zliala do kastrola. Do stavy som pridala smotanu, horcicu a nasekanu petrzlenovu vnatku. Stavu som chvilu povarila
- a potom naliala naspat na maso. Mali sme to s ryzou a s ruzickovym kelom uvarenym na pare.