Krkovička pečená na hubách a červenom víne fotorecept
Foto: afataga
V piatok som kúpila krkovičku, mala som s ňou iné plány, ale osud mení plány, tak som hútala, čo s ňou a hubami
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 plátkov |
|
1 PL |
|
10-20 ks |
|
2 hrste |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
6 lístkov |
|
3 vetvičky |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
100 ml |
|
6 strúčikov |
|
Postup
-
1
Takže pod borovicami zas zopár masliakov a rýdzikov, no škoda ich tam ponechať svojmu osudu
-
2
Ale sa mi zdalo, že ich je akosi málo, tak som si ráno namočila zmes sušených suchohríbov a trochu bedlí
-
3
Do woku som dala masť a asi 3 min. som opekala šalviu a tymián, aby sa masť prevoňala, potom som bylinky vyhodila
-
4
Do woku som dala čerstvé huby a podusila som ich asi 5 min.
-
5
Pridala som sušené huby aj s vodou a chilli papričku, dala som len jednu, aby som neprebila hubovú chuť
-
6
Premiešala som a pridala namrvený lievik
-
7
Huby som dusila cca 15 min., viac netreba, ešte sa budú dlho piecť, huby som osolila, dala som trochu korenia a rascu
-
8
Mäso som umyla, potrela troškou oleja, posypala soľou a korením
-
9
Do zapekacej misy som dala huby aj s tekutinou, čo sa nevydusila, uložila som mäso, ešte som ho posypala rascou, pohadzala som cesnak a podliala vínom, dala som shiraz
-
10
Piekla som 80 min. zakryté na 180°, potom ešte odokryté 30 min. na 200°
-
11
My sme jedli s ryžou a zeleninovým šalátom
@mariamka mas pravdu :-) a nemas za co, dobre si zapamataj, kde si ho nasla, lebo rastie iba na urcitych miestach, asi iba on vie, na akych a hladaj ho tam potom kazdy rok
@tiginko ze naloz :-)))
@zuzanka1367 keby som nevedela, co robis, by som ta aj podozrievala z nekalej zarobkovej cinnosti :-)
@tiginko no si ty predstav :-), to ma tesi
@salinka :-), dakujem
A vidíme, že nič nie je hore nohami, takže upratovať netreba :)
jeeej, no dnes ti ide karta, tusim si sa nasackovala do mojej kuchyne, ked som nebola doma :-), dakujem za pekne slova a krasnu fotku, tesi ma, ze ste boli spokojni