Foto: boldy
Tento recept ma naučil pripravovať môj manžel a je veľmi chutný. Robíme ho kedykoľvek, keď máme naň chuť alebo ak prídu priatelia na návštevu Zobraziť celý popisTento recept ma naučil pripravovať môj manžel a je veľmi chutný. Robíme ho kedykoľvek, keď máme naň chuť alebo ak prídu priatelia na návštevu :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetke suroviny na tanier. Ryžu dáme do misky s vlažnou vodou a necháme odstáť.
-
2
Do hrnca dáme olivový olej. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme do zlatista. Pridáme krevety a petržlenovú vňať.
-
3
Asi po 10 minútach pridáme ostatné korenie a pretlačený cesnak. Zamiešame.
-
4
Ak sú krevety už do červena opražené, poukladáme naň neuvarenú ryžu bez vody, v ktorej stála. Pokryjeme všetko ryžou . Zalejeme čistou vodou, ktorá siaha 2 cm od okraja ryže. Kto má rad ryžu slanšiu môže pridať ešte soľ. Po odparení vody, prikryjeme hrniec pokrievkou. Nemiešame. Varíme na jemnom plameni, aby nám nič neprihorelo. Ak je ryža mäkká jedlo je hotové. Dobrú chuť.
@marienka44 ano je tam sušený zázvor, samozrejme dá sa použiť aj čerstvý