Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Foto: dora
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ktoré som skombinovala s prvými strúčikmi cukrového hrášku a Zobraziť celý popisNa letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ktoré som skombinovala s prvými strúčikmi cukrového hrášku a poslednými reďkovkami.
porcie
Postup
-
1
Zázvor, konopný sirup, citrónovú šťavu, sójovku rozmixujeme a precedíme, aby sa odstránili vlákna zázvoru. Do tejto tekutiny namočíme krevety a necháme marinovať aspoň hodinu.
- 2
Medzitým rozmixujeme majonézu s mätovými lístkami a odložíme do chladničky.
- 3
Krevety pred tepelnou úpravou vyberieme z marinády (ale nevylejeme ju), nastokneme ich na špízy a grilujeme na grilovacej panvici alebo grile potretom troškou oleja len dovtedy, kym chytia farbu (je to cca 2-4 min. na kazdu stranu) a hned ich otacame.
- 4
Medzitým necháme na plameni prevrieť marinádu a odložíme až do servírovania (mala by vychladnúť).
- 5
Majonézu naložíme do mištičky alebo len naaranžujeme kopček na tanier, pridáme špízy.
- 6
Na šalát len jednoducho zmiešame všetky suroviny, umiestnime ho ku krevetkám, jemne pokvapkáme prevarenou marinádou z kreviet, posypeme capparami a konopným semienkom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem.
Dakujem za upozornenie, doplnim.
Dakujem velmi pekne :-)
Joj, tak to je pocta Kukulienka, dakujem ti! :-)