Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept)
Autor receptu: sandra
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.
- Šalotku s posekaným cesnakom opražíme na olivovom oleji.
- Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme.
- Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, a chvíľu spolu popražíme.
- Pridáme prepláchnutú ryžu a poriadne premiešame. Osolíme a okoreníme.
- Zalejeme vínom, premiešame a necháme ho vydusiť.
- Po troch, alebo aj viacerých dávkach prilievame zeleninový vývar.
- Dusíme zakryté pod pokrievkou, priebežne kontrolujeme a dôkladne miešame. Keď vývar vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu dávku vývaru, poriadne premiešame a opäť zakryjeme. Priebežne ochutnávame, ako nám ryža mäkne.
- Keď pridáme poslednú dávku vývaru, je čas aj na olivy. Tie dávame pred koncom, aby zostali chrumkavé a nerozvarili sa.
- Ku koncu by sa hodilo pridať riadny plátok masla, ja som zvolila kokosové mlieko kvôli delenej strave.
- Podávame s posekanými olivami a hubami opraženými na olivovom oleji alebo masle. Dobrú chuť!
|