Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou fotorecept
Foto: monty469
Rizoto pripravujem rôznymi spôsobmi, hubové, zeleninové, s bravčovým mäsom... Toto rizoto je u nás veľmi obľúbené. Dcéra po týždni príde domov a ona ho Zobraziť celý popisRizoto pripravujem rôznymi spôsobmi, hubové, zeleninové, s bravčovým mäsom... Toto rizoto je u nás veľmi obľúbené. Dcéra po týždni príde domov a ona ho má veľmi rada, tak som ho pripravila :-)
Postup
-
1
Ryžu opláchneme. Mäso pokrájame na malé kúsky,cibuľu nadrobno, tekvicu na malé kúsky. Vývar má byť horúci. Dáme si rozohriať 20 g masla a olej, na tom speníme cibuľu, pridáme mäso nech sa zatiahne, ryžu a chvíľu restujeme. Potom pridáme hrášok.
-
2
Zalejeme vínom a miešame, nech sa alkohol odparí a postupne po naberačkách prilievame vývar a pomaly premiešavame. Ryža postupne bude tekutinu vsakovať a preto treba stále pomaly miešať a dolievať.
-
3
Medzitým si tekvicu dáme na pekáč, zľahka pokvapkáme olejom , osolíme a dáme do predhriatej rúry piecť na 25 min. na 200°C
- 4
Keď je ryža mäkká, osolíme a okoreníme podľa chuti, odstavíme a primiešame do rizota cca 70g masla a pridáme syr, premiešame. Rizoto má byť krémové, maslo môžte aj pridať.
- 5
Tekvicu vyberieme z rúry, pekne nám zmäkla a primiešame do rizota.
- 6
Môžeme servírovať. Rizoto si môžte ešte posypať syrom. Viem , že sa hodí skôr parmezán, ale nám stačí aj eidam :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ďakujem veľmi pekne za milý komentár :-) Prajem pekný večer