Cuketová polievka
Cuketová polievka

Krémová cuketová polievka

bugout - fotkabugout, 22. augusta 2021
Krémová cuketová polievka
Foto: bugout

Bez smotany, za to však s pecorinom... Taliansky základ šmrncnutý trochou Turecka v podobe isotu.

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
0,5 l
30 g
 (na krutóny)




Postup

  1. 1

    Suroviny očistíme a nakrájame. Pár kúskov cukety som nechal bokom a upiekol v rúre spolu s krutónmi. Normálne by som to riešil na panvici, ale mal som vyhriatu rúru po koláči tak som to využil. Piekol som ich cca 20 minút kým sa uvarila polievka. Pred pečením som cuketu posolil a pridal údenú papriku a dobre poolejoval.

  2. 2

    Na olivový olej dáme podusiť nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme k nej cesnak a spolu ďalej robíme 1 - 2 minútky. Pridáme cuketu premiešame a spolu dusíme ďalšie dve minútky. Zalejeme vývarom a pridáme nakrájaný zemiak. Varíme cca 20 minút.

  3. 3

    Do hladka rozmixujeme a pridáme pecorino. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme. Na tanieri som dal aj isot. Upečenú cuketu som dal pod krutóny, aby sa nerozmočili.

Diskusia k receptu

haji
Nevěřím vlastním očím, přísahala bych, že jsem včera psala koment. Asi mě něco/někdo vyrušil a já vyskočila ze skla. Tak znovu: Velmi chutný receptík a vymazlené krutonky na podloží opečené cukety - aby se nerozmočily. @bugout toto je "hodinářská" práce. Skvělé foto!
bugout
@haji (23.8.2021 10:37) ja by som zasa prisahal, že som tvoj koment čítal. Takže si ho pravdepodobne písala do sekcie čo dnes varíte...
1x haji
haji
@bugout (27.8.2021 18:05)
Přesně, máš ty pravdu, je to v komentu pod fotečkou v Co dnes vaříte? Pak už jsem nešla pod recept ten sám den. Už mám hlavu na natáčky.
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia