Foto: dzejsik
Vynikajúci krémeš s plátmi krehkými ako obláčik. Ako sa hovorí "nebíčko v papuľke". :)
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
2 ks celé |
|
125 g |
|
200 g |
|
125 g rozpustené (alebo Palmarín, Hera) |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
3 bal. |
|
8 PL |
|
250 g |
|
3-4 PL |
|
Šľahačka: | |
750 ml |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Maslo rozpustíme a necháme trochu pochladnúť. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, prilejeme rozpustené maslo a postupne vmiešame múku s kypriacim práškom.
-
2
Nachystáme si 2 ks papiera na pečenie a z jednej strany predznačíme obrys plátov. /u mňa 27*37 cm/
-
3
Cesto rozdelíme na polovicu a rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie. Pečieme pri 170° 6-7 minút. Odporúčam ho sledovať, plát by mal zostať svetlunký bez pripálenejších miest.
-
4
Z mlieka, Zlatých klasov, rumu, vanilínového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne tak, že je horúci, ale nepopáli vám prst, pridáme doň pokrájané maslo a miešame až kým sa úplne nerozpustí. Krém natrieme na spodný plát.
-
5
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixmi do tuha, osladíme práškovým cukrom a natrieme na pudingový krém. Opatrne prikryjeme druhým plátom.
- 6
Krémeš necháme pár hodín stuhnúť v chladničke. Keď vrchný plát zmäkne, opatrne pokrájame.
- 7
Prajem príjemný rozplývavý chuťový zážitok! :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
a ja mám v starej kucharskej knihe recept na liate kysnuté...aj ho používam pod ovocie..
vystihuje protiklad k lístkovému..z ktorého sa krémeš robí najčastejšie..
recept i názov je v poriadku..
len ty máš často problémy..
Neviem či je správne nazvať ho "piškótovým cestom s tukom", v tomto smere som sa stretla len s postupom, kde sa šľahá do peny zmäknuté maslo, žĺtka, cukor a na konci sa pridá sneh ... ja som použila celé vajíčka a roztopené maslo, pôvodne vychádzajúc z receptu na skvelú Marlenku od @Ailuj82 (v plátoch som vynechala med). Stačilo by med vrátiť a už ho nik nenazve piškótovým a myslím, že byť to piškótové, nikdy sa tak krásne nerozplýva na jazyku. :))