Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca zo studenou vodou si namočíme niťové ryžové rezance.
  2. Očistíme a nakrájame si zeleninu. Pór na kolieska, šampiňóny a cesnak na plátky. Zázvor na tenké prúžky.
  3. Pripravíme si mäso. Ja som mala horné kuracie stehná, ktoré som si vykostila a odstránila kožu. Potom som ho nakrájala na malé kúsky.
  4. Na panvicu si dáme 1 lyžicu oleja a opražíme pór a šampiňóny do mäkka. Potom ich odložíme vedľa na tanier.
  5. Na tú istú panvicu dáme druhú lyžicu oleja a dáme opražiť mäso.
    TIP: Na panvicu dávam opražiť aj kožu a tuk, ktoré pustia do mäska chuť.
    Pridáme aj koriander a rascu.
  6. Keď je mäso už skoro hotové pridáme zázvor a cesnak. Zároveň vyberieme kože.
  7. Miešame asi minútu a potom pridáme urobené šampiňóny a pór.
  8. Premiešavame a postupne prilejeme sójovú omáčku a med. Varíme až kým je mäso úplne mäkké.
  9. Niťovky zlejeme zo studenej vody. V sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na polovicu a dáme na taniere.
  10. Na rezance pridáme hrsť šalátu.
  11. Na záver dáme mäso a posypeme pažítkou.
    TIP: Ak máte čerstvý koriander môžete použiť ten. Jedlo bude mať viac ázijskú chuť. Ja som bohužiaľ teraz nemala :(
    Prajem dobrú chuť!