Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme
jedlá práve na tento spôsob.
Väčšinou pripravujeme
kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a
bola to naozaj lahôdka.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca zo studenou vodou si namočíme niťové ryžové rezance.
- Očistíme a nakrájame si zeleninu. Pór na kolieska, šampiňóny a cesnak na plátky. Zázvor na tenké prúžky.
- Pripravíme si mäso. Ja som mala horné kuracie stehná, ktoré som si vykostila a odstránila kožu. Potom som ho nakrájala na malé kúsky.
- Na panvicu si dáme 1 lyžicu oleja a opražíme pór a šampiňóny do mäkka. Potom ich odložíme vedľa na tanier.
- Na tú istú panvicu dáme druhú lyžicu oleja a dáme opražiť mäso.
TIP: Na panvicu dávam opražiť aj kožu a tuk, ktoré pustia do mäska chuť.
Pridáme aj koriander a rascu. - Keď je mäso už skoro hotové pridáme zázvor a cesnak. Zároveň vyberieme kože.
- Miešame asi minútu a potom pridáme urobené šampiňóny a pór.
- Premiešavame a postupne prilejeme sójovú omáčku a med. Varíme až kým je mäso úplne mäkké.
- Niťovky zlejeme zo studenej vody. V sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na polovicu a dáme na taniere.
- Na rezance pridáme hrsť šalátu.
- Na záver dáme mäso a posypeme pažítkou.
TIP: Ak máte čerstvý koriander môžete použiť ten. Jedlo bude mať viac ázijskú chuť. Ja som bohužiaľ teraz nemala :(
Prajem dobrú chuť!