Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob fotorecept
Foto: homemadetastywithlucy
Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a Zobraziť celý popisMilujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
2 ks |
|
6 cm |
|
3 cm |
|
4 ks |
|
3 strúčiky |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
Príloha: | |
100 g |
|
2 hrste |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Do hrnca zo studenou vodou si namočíme niťové ryžové rezance.
-
2
Očistíme a nakrájame si zeleninu. Pór na kolieska, šampiňóny a cesnak na plátky. Zázvor na tenké prúžky.
-
3
Pripravíme si mäso. Ja som mala horné kuracie stehná, ktoré som si vykostila a odstránila kožu. Potom som ho nakrájala na malé kúsky.
-
4
Na panvicu si dáme 1 lyžicu oleja a opražíme pór a šampiňóny do mäkka. Potom ich odložíme vedľa na tanier.
-
5
Na tú istú panvicu dáme druhú lyžicu oleja a dáme opražiť mäso.
TIP: Na panvicu dávam opražiť aj kožu a tuk, ktoré pustia do mäska chuť.
Pridáme aj koriander a rascu. -
6
Keď je mäso už skoro hotové pridáme zázvor a cesnak. Zároveň vyberieme kože.
-
7
Miešame asi minútu a potom pridáme urobené šampiňóny a pór.
-
8
Premiešavame a postupne prilejeme sójovú omáčku a med. Varíme až kým je mäso úplne mäkké.
-
9
Niťovky zlejeme zo studenej vody. V sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na polovicu a dáme na taniere.
-
10
Na rezance pridáme hrsť šalátu.
-
11
Na záver dáme mäso a posypeme pažítkou.
TIP: Ak máte čerstvý koriander môžete použiť ten. Jedlo bude mať viac ázijskú chuť. Ja som bohužiaľ teraz nemala :(
Prajem dobrú chuť!
Zo zaciatku sme ich aj my tak robievali ale stavalo sa nam presne to o com pises, ze z nich bola kasa. A potom sme uz ani neviem kde poculi tento grif. Ked ich namocis do studenej vody tak zmaknu a potom uz len aby boli teple ich prelejeme vriacou vodou. Na tieto nitovky to staci. Ked mame tie sirsie tak ich namocim do studenej vody na celu noc a pred podavanim asi na minutu do vriacej vody. Urcite je viacero sposobov na ich pripravu ale nam sa najviac osvedcil tento.
A cerstvy koriander zvyknem kupovat v Tescu alebo v Kauflande. Maju ho v takych krabickach medzi bylinkami. Dostat ho aj v crepniku v spominanych retazcoch ale musim sa priznat ze mi vzdy po kratkom case "zomrel". Zatial som neprisla na to ako sa o neho starat. Ale milujem jeho chut :)
Bylinky sa dovazaju v chladiacich autach, preto skoro zajdu v teple. Mozes s
. i ho vysiat do crepnika, o tyzden do dalsieho. V teple rychlo vyhana do kvetu, musi sa rychlo spotrebovat. Semena sa bezne predavaju aj v supermarketoch alebo v zahradnictvach.
Zabudla som. Ak koriander nespotrebujes zeleny, nechaj ho zakvitnut a potom pozbieraj semena. Bud si ich znovu vysejes, alebo pouzijes v dalsich azijskych receptoch. Sej nahusto.
Ďakujem za tip. Vyskúšam. Milujem koriander ale kupovaný v črepníku mi vždy rýchlo zvädol... Skúsim si ho vysiať a snáď to bude lepšie ;)