Kráľovské kura

Autor receptu: arasidka

Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na dovolenke v Krkonošiach ochutnali kuracie mäsko pripravené zase trochu inak, ako som doteraz varila. Veľmi mi to chutilo,a tak som si recept zohnala rovno od kuchára ,ktorý toto jedlo pripravuje.Kto tento recept pozná, iste mi dá za pravdu, že je to prudko jedlé. No - ale moja kamarátka mi povedala, že to veru nie je nič pre ňu, ona kuracinu so šampionmi nemusí. Tak vyskúšajte, ak chcete aj vy.

5 - 6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. kuracinu si nakrájame na tenké rezančeky, medzitým si orestujeme dve stredne veľké cibule na oleji. Keď je cibuľka " do sklovita", pridáme kuracie rezančeky, zamiešame, jemne osolíme, poprášime trochou mletého korenia . necháme dusiť na vlastnej šťave. Keď mäsko pustí šťavičku, pridáme nakrájanú papriku a rajčiny zamiešame, a potom pridáme šampiňóny, zamiešame a prikryjeme pokrývkou a necháme to všetko na slabom ohni ešte pár minút podusiť.
  2. Vieme, že kuracinka dlhý čas na varenie nepotrebuje, tak to asi po desiatich minútach skontrolujeme, zamiešame, "okoštujeme , aký to má šmak" a z pohára vyberieme uhorky v sladkokyslom náleve, nakrájame ich na tenké kolieska a pred ukončením varenia ich pridáme k mäsku, minútku - dve necháme povariť a nakoniec to zalejeme sladkou smotanou.
  3. Za stáleho miešania necháme povrieť. Na zahustenie nie je nič treba, lebo ak necháme viac menej mäsko dusiť na vlastnej šťave, po pridaní papriky a rajčín šťava pribudne , a to stačí, pretože keď to zalejeme sladkou smotanou, bude jej akurát dosť. Ako prílohu som uvarila ryžu. Ešte by som chcela dodať, že som varila aj z bravčového mäska, varí sa to dlhšie, ale chutí to tiež veľmi dobre.A tu som trošku mäsko podliala vodou, ale iba "čut - čut", ako vravia naši východní susedia :) A ak sa niekto chce spýtať, aké veľké smotany som použila, tak kľudne môžem už teraz odpovedať - klasické kelímky, ak nepoužijete 2 kusy, použite jednu veľkú a basta fidly - staré vidly.