Králik na francúzky spôsob

Autor receptu: lucietta

Výborná varianta úpravy králika, deťom veľmi chutilo :-)

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Piekla som 4 nožky (ako to náš syn volá) a chrbát. Mäsko som osolila, okorenila, posypala provensálskym korením a pokvapkala olejom. Poriadne som koreniny vtlačila do mäsa a nechala postáť cez noc v chladničke.
  2. Mäsko som uložila do zapekacej misy, predtým som chrbát naplnila plnkou. Mäsko som zaliala vínom a vodou, pridala 2 červené cibule, nakrájané na štvrtinky, chrbát s plnkou som prikryla plátkami slaninky, aby nevyschla. Misu som prikryla a dala do vyhriatej rúry na 250°C na 3/4 hodiny. Priebežne som mäsko polievala.
  3. Podávala som ho s plnkou a varenými zemiačikmi.