Kotlíková Mučkalica

Autor receptu: mirian4

Na prvú kotlíkovú mučkalicu som bola pozvaná a bol to skvelý gurmánsky zážitok; ten dym z ohníka tam dodal takú letnú "pikantnosť" :-)))

6
porcií
20 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové alebo kuracie (minútkové) mäso si nakrájame na rezne, "ovegetujeme" a opečieme z každej strany, aby nebolo surové ale mäkké. Vychladnuté pokrájame na rezance a odložíme.
  2. V kotlíku roztopíme masť, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, na pásiky čerstvú papriku, 4 strúčky cesnaku na plátky, mierne osolíme a restujeme za občasného miešania. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nakrájané paradajky, nakrájané čili papričky a spolu podúsíme zakryté do mäkka (ak je zmes moc hustá, môžme mierne zriediť vodou). Nakoniec pridáme do zmesi 2 konzervy krájaných šampiónov, kečup, prelisovaný cesnak (čo nám z hlavičky ostalo) a na rezance nakrájané mäsko. Dochutíme vegetou, necháme prevrieť a podávame s tmavým chlebíkom a dobre vychladeným pivkom :-)))
  3. Príjemný spoločenský zážitok a dobrú chuť !!!