Tieto košíčky sú u nás veľmi obľúbené, musia byť pri každej príležitosti. Čas prípravy neuvádzam, nakoľko je trocha pracná a najlepšie je upiecť si Zobraziť celý popisTieto košíčky sú u nás veľmi obľúbené, musia byť pri každej príležitosti. Čas prípravy neuvádzam, nakoľko je trocha pracná a najlepšie je upiecť si košíčky 2-3 dni vopred a plniť deň pred tým, ako sú "treba". A ešte jedna moja náhodná skúsenosť - lekvárom natierať aspoň10-12 hod pred samotným dokončením.
porcií
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| troška |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 8 PL |
|
| 1 balíček |
|
|
|
|
| 250 g |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| kúsok |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme ostatné ingrediencie.
-
2
Vypracujeme nelepivé cesto.
-
3
Natlačíme ho v tenkej vrstve do košíkových formičiek /bez vymastenia/ a upečieme pri 175°C cca 15-20 min.
-
4
Upečené košíky po miernom ochladení vyklopíme, necháme vychladnúť a natrieme vrstvou lekváru /najlepší je kyselkavý, nakoľko krémová plnka je dosť sladká/.
-
5
Uvaríme si plnku. Nad parou miešame /šľaháme/ celé vajcia, VC a kryštálový cukor na hustý krém.
-
6
Vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne pridávame uvarený a vychladnutý krém a spolu ešte dobre vyšľaháme, aby sa ingrediencie spojili.
-
7
Krémom naplníme košíky.
-
8
Spravíme si čokoládovú polevu z várovej čokolády a kúska cery-rozpustíme nad parou, po odstavení pridáme trocha oleja /asi 1 PL/, dobre vymiešame a polievame naplnené košíčky. Zdobíme "čo dom dal", mne teraz madľové lupienky, inokedy polovičky madlí,orechov,atď. Fantázii sa medze nekladú... Dobrú chuť!









Diskusia k receptu